Százötven páros a Rallylegend-en

Százötven páros a Rallylegend-en

MEGOSZTÁS

SZÁZÖTVEN CSODÁLATOS AUTÓ, ÉS MEGANNYI NAGY BAJNOK A 2018-as RALLYLEGEND-en

főszereplők: KRIS MEEKE, MIKKO HIRVONEN, CRAIG BREEN, GUSTAVO TRELLES.

A MARTINI 50 ÉVES ÜNNEPSÉGÉN MEGJELENIK

MIKI BIASION, JUHA KANKKUNEN, MARKKU ALEN, ANDREA AGHINI, FRANCO CUNICO,

EMELLETT RICCARDO PATRESE és EMANUELE PIRRO.

“LEGENDÁS PILLANATOK” “TONY” FASSINA, VUDAFIERI, TOGNANA RÉSZVÉTELÉVEL

A Rallylegend hívó szava mindig erős. Egyszer egy évben, immáron tizenhatodik alkalommal, a san marinói rali rendezvény nagy vágyat keltve az emberekben egyedülálló módon, immáron hagyománnyá válva.

Számos érdekesség és különleges vendég várja, hogy San Marino fogadja október 11-14 között.

Százötven autót és csapatot regisztráltak, huszonkét különböző országból, mindegyik autó gyönyörű, köztük van egyedi jelentőségű és gyakran ismeretlen. Számos helyről érkeznek, és csak itt láthatóak verseny közben.
A Rallylegendet nem csak a “történelmi” rallybajnokok értékelik, és ismerik fel, hanem sokan, akik jelenleg a rali világbajnokságában szerepelnek, és akik részt vesznek az eseményen annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy a Rallylegend nem rejti el az autókat és a bajnokokat, henem láthatóak a Rallylegend falu belsejében, amely négy napja lesz a “rallyversenyzők otthona”.

Már biztos induló Kris Meeke/Brannigan és a Ford Fiesta WRC, Mikko Hirvonen, Lehtinen-el (Ford Focus WRC) és Craig Breen Scott Martinnal a Citroen C4 WRC-vel, csatlakozott az uruguayi multi talentum  Gustavo Trelles, Jorge Del Buono dirigálásával.

Aztán ott vannak a nemzeti bajnokok az öreg kontinensről, akik nem akarják kihagyni a San Marinó-i rendezvényt. Sokan részt vesznek a Rallylegend vetélkedésében, de sokszámúan inkább a közönség számára mutatják be a show-t, a stopper lenyomása nélkül. Az európai garázsokból előkerültek már a legendás rallyautók – az 1965-ös Steyr Puch 650T-től kezdve az ugyanolyan évjáratú Ford Cortina Lotuson át a legutóbbi idők WRC-jéig. Ez egy hihetetlen mozgón bemutatója a rally történelemnek ötven év legendás autói, egy helyen a San Marinói Köztársaságban.

NAGY NEVEK A MARTINI 50 ÉVES MEGEMLÉKEZÉSEN

Mint márka, a Martini története szorosan kapcsolódik a rally történetéhez. Végül is a Martini Racing, amely idén ünnepli az ötven éves tevékenységét, győztes jelenlétté vált a rali világában, különösen a hősi Lancia címekkel, de a Formula 1-ben is, ahol nyert már a múltban, és jelenleg is részt vesz, és az Endurance versenyekben is, a Porsche és a Lancia győzelmeivel.

A Rallylegenden kiállításra kerül mintegy húsz legendás kocsi, Martini Racing színezéssel, és ezek közül néhányan részt is vesz a rallyn.

Rallylegend elhozza és egyesíti a nagy márkához kapcsolodó neveket, kezdve Miki Biasion-al, aki első világbajnoki címét harminc évvel ezelőtt nyerte.

Csatlakozik továbbá a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen, a rajongók kedvence Markku Alen,  Andrea Aghini, aki a Martini Racing színezésű Lancia Delta HF-el emlékezetes győzelmet aratott a 1989 Sanremo rallyn, és a háromszoros olasz nemzeti bajnok Franco Cunico a Martinis Ford Escort Cosworth-al.

Csatlakozik hozzájuk Riccardo Patrese is, akinek 1977 és 1993 között hosszú Formula 1-es karrierje volt, amely hat győzelmet, harminchét pódiumot hozott és a második helyen végzett az 1992-es bajnokságban a Williams-szel. A Sport Prototípus világbajnokságon a Martini Racing színeiben versenyzett, a második helyen végzett 1982-ben.

Találkozhatunk Emanuele Pirro-val aki 1989-től 1991-ig versenyzett a Formula-1-ben, de a legfontosabb eredménye az Endurance szakágban (Lancia Martini Racing színeiben) az öt Le Mans- 24 órás futamgyőzelme.

Az a tény, hogy a Martini Racing a Rallylegenden ünnepli ezen fontos mérföldkövét, arra ösztönözte a szervezőket, hogy kiemelt helyet teremtsenek ehhez. A Rallylegend Arénában találkozhatunk eme kiállításokkal.

“LEGENDÁS PILLANATOK” “TONY”, “VUDA” ÉS TOGNANA

A 2018-as Rallylegend egyik újdonsága, a “Legendás pillanatok” ahol ún. cameo beugró szerepben tűnnek fel a pilóták.  Azok a bajnokok, akik közreműködtek a rally történelmében, visszatérnek a közönség szórakoztatásához, a szombaton és vasárnap zajló gyorsaságikon. Ezek a felejthetetlen arcok biztosan csapatják majd. Az idei csillagok közé tartozik a “Tony” Fassina (1976, 1979, 1981 olasz rallybajnok és 1982-es európa bajnok) a Lancia Stratoszal, amellyel 1979-ben megdöbbentette a világot amikor privát indulókánt megnyerte a Sanremo Ralit.

Adartico Vudafieri, vagy csak a rajongóknak “Vuda “(1978, 1980, 1984 olasz rally bajnok, 1981-es európa bajnok), aki Fiat 131 Abarth-al jön, és Tonino Tognana (1982-es olasz rally bajnok), aki nem a kifejezetten raliautó Ferrari 308 GTB volánja mögött látható majd.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ