Szabó Krisztián tökéletes szombatja

Szabó Krisztián tökéletes szombatja

MEGOSZTÁS

Három kvalifikációs futamból hármat nyert Szabó Krisztián Loheacban, a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság negyedik fordulójának első napján: korábban még sosem kezdett ilyen nagy lendülettel versenyhétvégét. Fő vetélytársai mind több helyezéssel maradnak el mögötte.

Franciaországban folytatódik a ralikrossz-világbajnokság, valamint kísérőszériája, a Super 1600-as FIA Európa-bajnokság: utóbbi kategória két hónapnyi nyári szünet után folytatódik, a szezon utolsó három versenyére öt héten belül sor kerül. Loheacban a szabadedzésen még 7. időt autózott a 2016-os Európa-bajnok, Szabó Krisztián, amint azonban tétre ment a játék, veretlen volt: a nap során rendezett mindhárom kvalifikációs futamot ő nyerte.

„A sorsoláson is kedvezett nekem a szerencse, mert a legvégén mentem, egy viszonylag könnyű csoportban, igaz, már ekkor velem együtt volt a helyi, francia srác, aki második mögöttem a köztes eredménylistán, és nagyon megy a hétvégén” – értékelte napját a Volland Racing versenyzője. „Panaszkodni semmire sem tudnék, sima volt mind a három futam, a második és harmadik rajtjánál történt csak egy kis kontakt. Korábban sosem fordult elő még olyan, hogy az első három kvalifikációs futamot megnyertem: remélem, sikerül így folytatni holnap. Ráéreztem a pályára, megtaláltuk a beállításokat, csak az időjárás kavarhatja meg kicsit a dolgokat, mivel ma sütött a nap, holnapra viszont esőt mondanak.”

Szabó Krisztián a bajnokság negyedik helyén, 13 pontos lemaradásban érkezett tavalyi győzelme helyszínére, azzal a céllal, hogy értékes pontokat dolgozzon le Franciaországban. Jók a kilátásai, hogy sikerrel járjon, hiszen fő ellenfelei mind több pozícióval mögötte állnak a kvalifikációs futamok sorrendje által kialakított rangsorban: a bajnoki éllovas Baumis 5., a második Leppihalme 10., a harmadik Navickas pedig 15. helyet foglal el a köztes eredménylistán. „Nekik ezúttal hullámoznak az eredményeik, illetve a szerencséjük, ami nekem most kedvez. Bizakodó vagyok, hogy át tudom vinni a lendületet a holnapi napra” – mondta Krisztián, akire az utolsó kvalifikációs futam, az elődöntő és döntő vár vasárnap.

Köztes eredménylista 3 kvalifikációs futam után: 1. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 150; 2. Maximilien Eveno (francia, Citroen C2) 129; 3. Ulrik Linnemann (dán, Peugeot 208) 122; 4. Rokas Baciuska (litván, Skoda Fabia) 118; 5. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 114.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ