Szabó Krisztián: Jó lenne egy 1-2-es eredmény

Szabó Krisztián: Jó lenne egy 1-2-es eredmény

MEGOSZTÁS

Szabó Krisztián_NL

Szabó Krisztián: Jó lenne egy 1-2-es eredmény

Egy kvalifikációs futamot megnyert a „Ralikrossz Templomá”-ban a magyar versenyző, a program nagy részét azonban vasárnap rendezik. A legfontosabb, hogy a bajnoki rivális mögötte végezzen – és még jobb, ha csapattársa mögött is.

Harmadik helyen áll az FIA ralikrossz Európa-bajnokság franciaországi, Loheacban rendezett fordulójának első napja után Szabó Krisztián. A szombati programot szabadedzés és két kvalifikációs futam alkotta, melyek közül az egyiket megnyerte a Super 1600-as kategória pontversenyének második helyezettje.
„A szabadedzésen sikerült egészen sokat mennem, úgy gondolom, itt jól beállítottuk az autót” – számolt be a mai eseményekről az Mk2-es Skoda Fabiát vezető magyar versenyző.  „Az első kvalifikációs futam is erősen sikerülhetett volna, jó volt a tempón, de sajnos feltartottak. Egyből az első körben kimentem Jokerre, és mikor visszaérkeztem, beragadtam Baumanis mögé, akinek ezúttal nem volt olyan jó a tempója. A csoportot másodikként zártam, de az időeredmények összesítése után csak tizedik lettem.”

F72C3388

„A második kvalifikációs futamon ötödik helyről indultam, a külső ívről, de nagyon jól elkaptam a rajtot, és körbeautóztam mindenkit, elsőnek fordultam el. Ezután végig a saját tempómat tudtam autózni. Négy körön 4-5 tizeddel nyertem Linnemann előtt. Egyelőre jól alakultak a dolgaim, összetettben a harmadik vagyok, egy pont választ el Linnemanntól, bizakodva várom a holnapot” – folytatta. A köztes eredménylistán Kasparas Navickas az első 90 ponttal, a bajnokságot vezető Ulrik Linnemann-nak 85, Krisztiánnak 84 egysége van.

„Eddig sokan gyorsnak tűnnek, Luigi is jól megy, aki a csapattársam a Volland Racingnél ugyanilyen autóval. Jó lenne behúzni egy 1-2-es eredményt, függetlenül attól, hogy melyikünk nyer, persze a legjobb, ha én győzök – a lényeg, hogy Linnemann mögöttünk végezzen.”

IA5A8807

„Általában három-három futam szokott lenni szombaton és vasárnap, most azonban négyet tartanak holnap az elődöntővel és döntővel együtt. Egyelőre nem érzem, hogy ez megnehezítené vagy megkönnyítené a feladatom. Egyébként is elég sűrű szokott lenni a program, mivel az elődöntőt és döntőt a vb élő közvetítése előtt tartják meg, most azonban a mi döntőnk is bent lesz a közvetítésben, emiatt kicsit ritkább a menetrend a szokásosnál” – mondta Szabó Krisztián. A vasárnap 15-kor kezdődő élő közvetítés a ralikrossz-világbajnokság oldalán lesz elérhető.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ