Sordo vezeti a WRC VODAFONE Rally de Portugal futamát négy gyors után

Sordo vezeti a WRC VODAFONE Rally de Portugal futamát négy gyors után

MEGOSZTÁS

A tegnap esti cikkünk címe az SS1 Lousada gyorsot követően az volt, hogy WRC 52. VODAFONE Rally de Portugal – Húszból az első Tänaké!. A ma délelőtti SS2 szakasz – Viana do Castelo, 26.73 km – 6.7 kilométerében a spanyol határ közelében Ott Tänak a pálya mellé kormányozta a #8 rajtszámú Toyota Yaris WRC-t. Az észt toyotás értesítette a matosintosi szervízparkban aggó csapatát, hogy a motorolaj magas hőmérséklete, miatt megáll. Így a tegnap esti címben szereplő szakaszgyőzelmek számát az idei portugál futamon már nem tudja gyarapítani a legutóbbi argentin futamon első toyotás győzelmét megszerző Tänak. Fotó: 

Tänak: A motorunk megkímélése miatt megálltunk a szakaszon. A hűtőnk sérült egy sziklával történt ütközés után. Érdekes volt a szakasz felszíne a sok laza sziklával. Nem hiszem, hogy folytatjuk, mert a motor megsérült.

Tänak csapattársa Latvala sem járt jobban, mitán a finn jobb oldali felfüggesztése megsérült és Ő is leparkolt a a Toyota Yaris WRC-vel a pályaszélén.

Dani Sordo vezeti a futamot, Kris Meeke és Hayden Paddon előtt. Ogier a negyedik! Mögötte Neuville és Mikkelsen a legjobb hat sorrendje.

1. Sordo 48.02.4 p
2. Meeke +4.6 s
3. Paddon +4.8 s
4. Ogier +7.3 s
5. Neuville +9.4 s
6. Mikkelsen +10.5 s
7. Breen +14.8 s
8. Evans +20.3 s
9. Suninen +23.0 s
10.Östberg + 25.6 s

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ