Neuville, Loeb, Ogier – Török Rally – SS6 – SS8

Neuville, Loeb, Ogier – Török Rally – SS6 – SS8

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Turkey
18 – 20 September 2020
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A második mai kör sem múlt el dráma nélkül. Ahogy várható volt, a nagy hőség miatt a gumiválasztás volt az egyik fő kérdés, a nagyon durva, gumikoptató szakaszokon. Az éllovas Ogiert érte el a technika ördöge, miután rakoncátlankodott a váltója és egy bal első defektet is összeszedett a hosszú gyorson – SS6 Yeşilbelde 2 – 31,79 km. A délután nyertese Neuville. A Hyundai Shell Mobis WRT belga pilótája két gyorsot nyert, míg a nap utolsó szakaszát Loeb nyerte, aminek köszönhetően Neuville és Loeb zárta a napot az összett élén. A harmadik Hyundaiban Tänak még délelőtt az SS3 gyorson esett ki a kormányösszakötő problémája miatt.

Négy gyors szerepel a vasárnapi programban. Bármi megtörténhet, hiszen kétszer is teljesítenie kell a mezőnynek a 39.15 kilométeres Çetibeli szakaszt – SS9/SS11. Majd a Marmaris 1, 2 – 6.22 km – szakaszokkal zárul a futam. Másodszor a Power Stage pontokért fognak csatázni a futam leggyorsabb pilótapárosai.

Thierry NeuvilleA délutáni kör sokkal jobban sikerült, mint a délelőtti. Sokat dolgoztunk az autó beállításaival, különösen a durva részeken. Megtaláltuk, amit kerestünk, igaz még nem volt 100%-ig, de jó irányba haladunk. Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, akik segítségével az élen csatázhatok. Holnap lesz a futam legnehezebb napja, kerülnünk kell a defekteket és az autó esetleges sérüléseit, miközben a lehető leggyorsabban kell vezetnünk. Mindent megteszek annak érdekében, hogy egyben behozzam az autót. 

A futam állása – szombat:

1. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 1:36:38.6
2. S. Loeb D. Elena Hyundai i20 Coupe WRC +33.2
3. S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +33.2
4. E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +1:00.8
5. K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +1:18.8
6. T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +1:35.0
7. E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +2:28.0
8. G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +3:15.4
9. P. L. Loubet V. Landais Hyundai i20 Coupe WRC +4:20.4

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ