Neuville az élen Ogier kiesése után – 52. WRC Vodafone Rally de...

Neuville az élen Ogier kiesése után – 52. WRC Vodafone Rally de Portugal

MEGOSZTÁS
2018 FIA World Rally Championship
Round 06, Rally de Portugal
17-20 May 2018
Action
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier kiesését követően – SS5 -, Dani Sordo állt az élre. Az SS6 után már a hyundájoS Paddon neve szerepelt az éllovasi pozícióban, majd Neuville percei következtek és a Hyundai belga pilótá átvette a vezetést az összettben négy szakasz győzelmet aratva . A futam első napját a belga hyundai-os töltötte az élen!

Neuville :
Mindent egybevetve elégedett vagyok a napommal. Javítottunk az autón gyorsról, gyorsra és képesek voltunk hiba nélkül teljesíteni. A délutáni kör döntő jelentőségűnek bizonyult a bonyolult gumiválasztással. Hat lágy abroncsot választottunk, ami – utólag – nem bizonyult a legjobb választásnak, de okosan beosztva jól működtek a hihetetlenül durva körülmények ellenére. A négy szakaszgyőzelem és az utcai szakaszokon nyújtott teljesítmény lehetővé tették a számunkra, hogy tisztességes előnnyel zárjuk a napot! Azonban még nagyon sok van hátra és ma is láthattuk, tapasztalhattuk, hogy nincs okunk az önelégültségre.

Ogier:

Egy pár centiméterrel szélesebben vettem be egy jobb kanyart, ahol úgy éreztem, hogy megérinthetem a partoldalt, de sajnos volt ott valami, talán egy kisebb gyökér [farönk], ami egy kis,rövid ideig hatással volt a felfüggesztésemre. Ami megtört. A következő kanyarban semmi nem történt, amikor fékeztem. Nem tudtam az autót irányítani és egyenesen a fák közé csúsztam. Ez volt a hibám! Nem kellett volna annyira közel mennem a partoldalnak. Ez a két vagy három centi nagyon sokba került nekem ezen a hétvégén!

Ogier a Rallye2 szabálynak köszönhetően folytatja!

A futam állása:

1.Neuville 1:33:55.2 ó
2.Evans +7.3 s
3.Meeke +11.6 s
4.Sordo +23.8 s
5.Suninen +24.6 s
6.Lappi +33.9 s
7.Östberg +34.8
8.Breen +2:19.9
9.Greensmith +6:36.0 p
10.Paddon +6:50.9 p

Gumiválasztás:

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ