Nem futamodnak meg a viadaltól

Nem futamodnak meg a viadaltól

MEGOSZTÁS

 

Nagyon várja már a hétvégi Salgó Ralit Kurtos Robi és Fridrik Gergő, mert szeretnék már úgy igazából érezni, hogy újra bajnoki versenyen vannak.

 Hamarosan indultok a Salgóra, már útra készen?

– Minden rendben van a Mitsubishivel, nagyon készülünk már a Salgó Ralira. Iszonyatosan vigyáznunk kell a kocsira, mert az egyik szervizesem pont nyaralni van, bízunk benne nem kell kalapálni menet közben. De ez lesz az első bajnoki futam idén, és általában sosem úgy, alakul, ahogy azt a versenyzők tervezik. Persze mindig megfogadjuk, hogy szépen meg okosan megyünk, de ki emlékszik már ezekre a rajtban.

Jöhet az első küzdelem?

– Elméletileg felkészültünk, harcra készen állunk, de a versenykiírást nézve az időterv kicsit furcsa, mert az egész csapatnak jönni kell az átvételek miatt pénteken, viszont lesz egy üres szombatjuk. Pénteken átvesszük az itinert, megcsináljuk a srácokkal az átvételt és irány pályabejárásra. Szombaton mi folytatjuk, a csapat meg lazít, ha már kötelező pihi van előírva. Aztán vasárnap remélhetőleg élvezni fogjuk a szokásos adok-kapok helyzeteket, és ha minden jól alakul akkor a küzdelemből jól kijövünk és odaférhetünk a dobogóhoz.

Új szakasz, új kihívásokkal?

– Kaptunk egy teljesen új gyorsaságit, ami körgyors és 26 km, itt mindenki megmutathatja majd a tudását, köztük mi is. Mi mindig örülünk az ilyen újdonságoknak, bár lehet vannak olyan versenyzők, akik 15-20 éve versenyeznek, ők akár ismerhetik is a pályát, de talán a legtöbb páros most találkozik majd előszőr ezzel a szakasszal. Egy a lényeg, régi vagy új pálya, nyomni kell neki, ha ott akarunk valahol elől szambázni a csapattársak között, ezzel meg is dől a „vigyázzunk a kocsira” sztorink.

Elvárások magatokkal szemben?

– A célba érés elsődleges…meg az eredmény is. De ha választani kell, akkor inkább technikai gond nélkül tudjuk élvezni a hétvégét, és érezzük jól végre magunkat. Egyébként sem mehetek gyorsan, mert olyan ukázt kaptam, hogy vigyázzak a jobbegyben Gergőre… a navigátoromra, az eddiginél még jobban, mert férj lett és várják kedvesével a babájukat. Szóval, ha lassan megyek, legfeljebb majd arra fogom, hogy nem engedték, hogy nagyobb tempót válasszak – mondta Robi viccelődve.

Reklámpartnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Farkas Tamás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ