Jöjjön, aminek jönnie kell

Jöjjön, aminek jönnie kell

MEGOSZTÁS

Hétvégén a Salgó Ralival indul a bajnokság, amit Hibján Joci és Szollár Csabi izgatottan vár. A srácok túl vannak egy tesztversenyen, ahol második helyen végeztek. Reményeik szerint szép eredménnyel távoznak majd az első futamról.

Tűkön ülve várjátok a Salgó Ralit?

– Igen, mint a gyerekek a nyári szünetet. A Peugeot kész van, ugye múltkor már teszteltünk Domaházán, ami megfelelt annak, hogy visszarázódjunk a bajnoki futamokra. Szerintem már mindenki nagyon várja, ha ilyen későn is, de mégis elinduljon a versenyszezon. Sok mindennel meg kell küzdenie idén mindenkinek, talán a hétvége alkalmas lesz egy kis feltöltődésre, nagyon ott akarunk már lenni és gyűjteni azokat a fránya kimaradt versenykilométereket.

Hogy tetszik a hétvégi időbeosztásotok?

– A Salgó Rali kiírását látva elgondolkoztunk, hogy most egyszerű vagy bonyolult lesz a feladat számunkra, de arra jutottunk: ezt is megoldjuk, ahogy általában minden mást. Kíváncsian várjuk mit tartogat majd számunkra a 26 km-es körgyors, kedveljük az ilyen hosszú szakaszokat, ezért már megéri beöltözni a nyár közepén is az overallba. Az időbeosztás kicsit érdekes, de nyilván még így is örülünk, hogy egyáltalán van futam már. Így a pénteki átvételek miatt kénytelenek leszünk együtt indulni a csapattal, és szombaton nekik fakultatív program lesz, míg mi pályát járunk.

Felkészültetek az első csatára?

– Szerintem igen. Tizenegy páros indul RC4 kategóriában a Fordokkal együtt, a Peugeot Kupában pedig öten leszünk, ami jó csatákat jelez. A pályák egy része ismerős, az újat pedig majd most megismerjük. Biztos kihívás lesz az első futam amúgy is, de megpróbálunk magunkhoz képest mindig gyorsulni majd, és közben vigyázni az oroszlánra. Valószínűleg mindenki belecsap most a lecsóba, mert ki vannak éhezve a versenyzők a kilométerek gyűjtésére és a jó eredményekre, és ezzel mi is így vagyunk. Jöjjön, aminek jönnie kell.

Eredmény vagy élmény a fontosabb?

– Igazából vágyunk egy jó eredményre, de ezzel biztosan nem mondok újat. Viszont az első versenyen megpróbálunk mégis ésszel menni, és közben jól érezni magunkat. Bepótolni úgy sem lehet mindent egy futam alatt, de reméljük sok élménnyel és akár pontokkal gazdagodva térünk majd haza. Mindkettő fontos számunkra.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Kelet Power Kft, Hungaro Hause Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; Lotus Car Kft.;

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ