Mindössze tizedek döntöttek – Vincze Marci , FRT

Mindössze tizedek döntöttek – Vincze Marci , FRT

MEGOSZTÁS

 

Mindössze tizedek döntöttek

Az FRT Kupasorozat harmadik állomásán a harmadik győzelmét aratta a Vincze Marci – Kisréti Balázs kettős, de a Mitsubishis duónak igen csak meg kellett dolgoznia a győzelemért, mert Kavecz István végig ott loholt a nyakukon a több mint 500 lóerős pályaBMW-vel.

Vincze Marci:

„Ha az FRT futamokról beszélek, úgy tűnhet, hogy sima győzelmet arattunk, de az az igazság, hogy minden egyes sikerért nagyon meg kellett dolgoznunk és ez most sem volt másként! A június 24-ei fordulón Kavecz Istvánnal, alias Bongóval és az ő E90-es pálya BMW-jével kellett megmérkőznünk. Szoros verseny volt, mert csak tizedek döntöttek közöttünk, nagyon kellett sietnünk, hogy nyerni tudjunk. Ez alkalommal Kisréti Balázs diktálta az itiniert, aki ugyan kihagyott pár évet, de pillanatok alatt felvette a ritmust, könnyedén és jól tudtunk együtt dolgozni. A Mitsubishi tökéletesen működött, sokat változtattunk a beállításokon. Állítottunk a futóművön, az összetartáson és a magasságon és nagyon jó lett a kocsi, ez látszott az időeredményeken is, hisz Bongót leszámítva az FRT állandó résztvevőihez képest kicsit nőtt az előnyünk, de Kavecz Pisti rettenetesen feladta a leckét, annyi szent!

Az első körben hat vagy nyolc századdal kikaptunk, de az biztos, hogy egy tizeden belül volt a különbség. A második kört meghúztam, ott sikerült kiautóznom 1.5 másodperc előnyt, míg az utolsóban Bongó új abroncsokat tett fel a BMW-re és meg is vert négy-öt tizeddel, de meg tudtunk őrizni némi előnyt vele

“Szécsény 1-2-3”

szemben, így sikerült győznünk a harmadik fordulóban is. A csapat és az autó kiválóan muzsikált, ahogy mondtam is a srácok rengeteget állítottak a futóművön, és egyre jobb lett az autó. Azt gondolom, hogy erre a pályára találtunk egy olyan beállítást, ami szinte közel van a tökéleteshez.

A szombati versenyt követően pedig siettünk haza, mert hivatalosak voltunk Szécsényben a Múzeumok Éjszakája & Tűzugrás Fesztivál-ra, ahol Vincze Ferenc és Velenczei Ádám autói mellett, a mi Mitsubishink is ki volt állítva. Azt is mondhatnám, hogy akár csak pár éve a Rallye Túrában, úgy most is összeállt a “Szécsény 1-2-3”. Szuper este volt, kivallóan éreztük magunkat, ideális lezárása volt ez a hétvégi programunknak.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ