Merre tovább Kalle Rovanperä? Részmunkaidő? Katonaság? Visszavonulás?

Merre tovább Kalle Rovanperä? Részmunkaidő? Katonaság? Visszavonulás?

MEGOSZTÁS

A hétvégén Kalle Rovanperä megszerezte második világbajnoki címét, mostanra azonban kiderült, hogy a 23 éves finn szeretne esetleg visszavonulni.

A ralirajongók kisgyermekkora óta követik a hihetetlenül tehetséges Kalle Rovanperä-t. Harri Rovanperä – aki maga is sikeres gyári pilóta volt – szőke kisfiáról készült videók körbejárták a világot. Finnország legendás menedzsere, Timo Jouhki felismerte a csodagyerekben rejlő lehetőségeket, és a háttérben mindig biztosította a szükséges erőforrásokat és elkötelezettséget.

Jouhki most különleges feladat előtt áll, mert a már kétszeres világbajnok Rovanperä lassítani akar. Ahogy a Motorsport Aktüell jelenleg is beszámol, a 23 éves versenyző állítólag gyakran panaszkodott az óriási stresszre és bizonyos mértékű kimerültségre, mint gyáripilóta.

A Toyota csapatfőnökének, Jari Matti Latvala-nak és Jouhkinak most megoldást kell találnia a jelenlegi szerződési tárgyalásokon, hogy megfeleljenek Rovanperä kívánságának. Lehetőség van egy csökkentett programra, mint Sebastien Ogier-é, vagy egy teljes év szabadságra.

Ekkor Rovanperä is teljesíthette katonai szolgálatának hátralévő idejét. Ezt 2019-ben szakította meg hat hónapból kettő után, hogy ismét elfordítsa a Skoda kormányát.

Én azok közé tartozom, aki annak szurkolnak, hogy a 23 éves finn a legmagasabb szinten folytassa.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ