Megy a tapogatózás – Gp2 Hungaroring, túl a szabadedzésen!

Megy a tapogatózás – Gp2 Hungaroring, túl a szabadedzésen!

MEGOSZTÁS

Kellemes versenyidőre ébredt a hungaroringi Gp2 paddock ma reggel, ennek megfelelően mindenki nagy elánnal vetette bele magát a munkába. Aztán visszatért a jó kis igazi magyar nyár, a maga gatyarohasztó, perzselő hőségével… Gp2 Hungaroring, pénteki híreink következnek!

gas

Pont délben lezajlott az első szabadedzés, melyen igazából meglepetés nem született, az elmúlt idők “trendjének” megfelelően alakultak az események. A 1000 napos győzelem nélküli időszak átkát megtörő Gasly ezúttal is uralta a mezőnyt, és gyorsan az élre ugrott. Mögötte az ART Grand Prix pilótái köröztek, szorosan tapadva, míg a bajnokságot jelenleg vezető Manor MP Motorsport brit versenyzője, Oliver Rowland ezúttal némi lemaradást szedett össze, ahogy pl. Antonio Giovanazzi is. Vélhetően őket a ma rendezendő időmérő edzésen előrébb fogjuk találni, csakúgy mint a Racing Engineering piótapárosát.

Lynn

Raffaele Marciello és Alex Lynn viszont elég erősen kezdtek, vélhetően utóbbi emlékezetében élesen megragadta a tavalyi időmérős sikere, majd az azt követő győzelme is. Ám ne feledjük, a gyakorlás alapján sokat, és vérmes következtetéseket nem szűrhetünk le, hiszen ezek még csak amolyan installációs köröknek tudhatóak be a jócskán update-elt pályán.

practice

“Még csak letapogatták a pályát a résztvevők, gyűjtik az infókat”, mondta el a Gp2 paddockban már visszatérő vendég, az M4 beugró szakkomentátor autóversenyzője, Rónai Tamás. Tamás nem egy csapatnak adott információkat az “új” Hungaroringről, a kerékvetőkről, és olyan kultikus pontokról, amire érdemes odafigyelnie a mezőnynek.

Tamásnak elhisszük mindezt, és várjuk a hamarosan, 15:45-kor kezdődő kvalifikációt, hogy mire is mentek a mérnökök, és versenyzőik a gyakorlás során begyűjtött adatokkal. Ezek után már okosabbak leszünk esélyügyileg is!

Folytatás tehát hamarosan, itt a helyszínen, vagy az M4 csatornán élőben, következik a kvalifikáció!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ