Engedtek a csábításnak – HIDEG RALLY TEAM – Weiz Rallye, Ausztria

Engedtek a csábításnak – HIDEG RALLY TEAM – Weiz Rallye, Ausztria

MEGOSZTÁS

Hideg_Kerék

Engedtek a csábításnak

HIDEG RALLY TEAM – Weiz Rallye, Ausztria

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Hat ország 75 rallypárosa nevezett a július 22-23-ai Weiz Rallyera. Az indulók között ott lesz a Hideg Krisztián – Kerék István páros is a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. A duó eredetileg nem tervezte a részvétel ezen a megmérettetésen, ám a kihívások jelentette csábítást most sem tudták elnyomni. A futam jó lehetőséget nyújt majd az osztrák és az ERT mezőnyben való pozíciójuk megerősítésére, valamint az újjáépített autó tesztelésére. (Fotó: Galadriel)

 

Hideg Krisztián: Több, mint egy hónap telt el az utolsó, zágrábi futamunk óta, a Weiz Rallye pedig most jól jön, hogy átmozgassuk magunkat illetve a Mitsubishit. Zágrábban éreztük, hogy nagyon nem jó az autó. Amit el lehet képzelni, mindent kicseréltünk a kocsiban, vadonatúj alkatrészeket építettünk bele. Az újításokat viszont szerettük volna kipróbálni a fontosabb erőpróbák előtt, ezért döntöttünk úgy, hogy rajthoz állunk a hétvégi osztrák futamon Weiz Rallyen is.

Korábban is mondtuk már, hogy szeretnénk helyt állni az Európa Rally Trophy (ERT) mezőnyében, ráadásul jól állunk az osztrák bajnoki és az ORC értékelésében is, ezt a pozíciót is jó lenne megerősíteni. Ausztriában nagyon szeretünk versenyezni, igazán izgalmas, kihívásokkal teli futamokat rendeznek itt mindig. A mostanin is több mint 190 versenykilométert kell majd megtennünk, 8 különböző gyorsasági szakaszon. Idén ez lesz az 5. olyan megmérettetés, ami teljesen ismeretlen terep számunkra. Elnézve az útvonalakat, nem is lesz könnyű dolgunk, pláne, ha még esni is fog…

Pénteken délután rajtoltatnak majd el minket, és aznap éjszakába menően fogunk autózni. Szombaton korán kezdünk és szintén késő estig fog tartani a program. Habár a legfontosabb célunk most a Mitsubishi tesztelése, semmiképp sem szeretnénk alább tenni a lécet a szokásosnál. Az ERT és az ORC mezőnyében a győzelemre hajtunk, az osztrák bajnoki értékelésben pedig a TOP5-t célozzuk meg.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ