Gp2 kvalifikáció Hungaroring – Gasly gázolt!

Gp2 kvalifikáció Hungaroring – Gasly gázolt!

MEGOSZTÁS

Prema fölény az időmérő edzésen! Nagyon röviden összefoglalva így tudnánk jellemezni a kvalifikációt, hiszen az újonc (!!) olaszok egy francia, Pierre Gasly és egy honfitársuk (szintén elsőéves…) Antonio Giovanazzi révén valósággal besöpörte az első két sort a rajtrácson.

gass

A kvalifikáció feléig úgy tűnt, hogy visszatért az ART Grand Prix csapatába az a gyilkos erő, amely tavaly jellemezte őket. A Vandoorne ülését megöröklő Sergey Sirotkin tehetséges, ambiciózus versenyző lévén régóta adós már egy jó eredménnyel, és nagyon úgy tűnt, hogy ez most tudatosult is a fiatal oroszban. Hasonlóképp gondolkodhatunk japán csapattársáról, Nobuharu Matsushita-ról, aki Sirotkin-nel karöltve uralta az edzés első szakaszát. A hátsóbb traktusokban is nagy küzdelem alakult ki a kedvező rajtpozíciókért, ezúttal az általánosságban gyengébben teljesítő Arthur Pic talált magára, és ért oda a mezőny első felébe. Hasonlóan dícsérhető Luca Ghiotto, aki egyre inkább kezdi megvillantani oroszlánkörmeit a Gp2-ben is, de Marvin Kirchhöfer sem panaszkodhat. A szokásos keverékváltás, friss szettek felhelyezése, a boxutca meglátogatása után aztán jött a fekete leves az addig uralkodó ART-ne nézve, hiszen a semmiből lila szektorok tömkelegével megérkezett Pierre Gasly, és az edzés utolsó harmadában az élre ugrott, csapattársa, Giovanazzi pedig “beékelődött” a két ART pilóta közé.

kvali

A sprintverseny specialista Jordan King kissé beleszürkült a mezőnybe, ám a holnapi versenyen ismételten odaérhet a fordított pole pozíció közelébe, míg Norman Nato is biztató előjelekkel várhatja a főfutamot! A magyar közszolgálati televízió által az időmérő edzés előtt meginterjúvolt listavezető, Oliver Rowland ezúttal nem találta a helyét, Daniel de Jong-al karöltve a középmezőny végére kvalifikáltak. A Campos Racing Teamnek nyögvenyelősen, az Ardennek pedig továbbra is sehogy sem megy az óra elleni küzdelem.

sirotkin

Holnap lehet javítani, a főversenyen, amelyet természetesen élőben közvetít az M4 sport! Erős Prema teljesítménnyel számolunk, de ehhez persze lesz még pár szava a Sirotkin/Matsushita duónak is, valamint az időjárás is keverheti majd a paklit. 15:45.től felbőgnek a V8-as Mechacrome-ok, ne hagyjátok ki!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ