Magyar páros, a Német Lackó – Tóth Imre duó is Citroën C3...

Magyar páros, a Német Lackó – Tóth Imre duó is Citroën C3 Rally2-vel versenyez idén!

MEGOSZTÁS

2021.március 3.

Magyar páros, a Német Lackó – Tóth Imre duó is Citroën C3 Rally2-vel versenyez idén!

Harmadik R5-ös szezonja után autót és navigátort vált a tehetséges pilóta. A Tagai Racing Technology által felkészített versenyautó és a még mindig motívált Tóth Imre nagyon ösztönzőleg hat Német Lackóra, aki bízik abban, hogy a közös tesztek a világbajnokkal még jobban segíteni fogják, hogy közelebb kerüljön álmai eléréséhez.

Nem tudott még teljes szezont futni a nemzeti bajnokságokban top autónak számító R5-ös versenyautóval Német Lackó, de a 2020-as évet már pozitívan értékeli: „Ahol célba értünk, a 3-5. hely között végeztünk. Látható, hogy hova kell tartanunk, ha előrébb szeretnénk lépni. Nem értük még el a céljainkat…”

Nagy változások előtt áll a pilóta az idei versenyévadban. Navigátort kellett keresnie, hiszen Szabó István most kevesebbet tud vállalni a versenyzésből, mivel a feleségével babát várnak. Amikor kiderült, hogy Tóth Imi pilóta nélkül marad – a korábbi navigátorával megbeszélve – megkérdezte a sokszoros bajnokot, hogy nem ül-e be mellé? Imi igent mondott és ez nagyon motiválja Német Lackót: „Gyerekkorom egyik ikonjával versenyezhetek az idei szezonban, amit nagyon nagy megtiszteltetésnek tartok.”

Nem csak a navigátor, de az autó is új lesz Lackó számára. A Tagai Racing Team által felkészített Citroën C3 Rally2-es versenyautóval fognak rajthoz állni a magyar bajnokságban. Ez ugyanolyan autó, amivel a világbajnok Mads Ostberg is versenyez. A futamok előtt közösen fognak tesztelni, ami egy hatalmas segítség lesz az új autó megtanulásában és a helyes beállítások megtalálásában. „A csapat nagyon segítőkész, hihetetlen belegondolni, hogy egy ilyen hatalmas rutinnal rendelkező párossal fogjuk tudni megbeszélni a tapasztalatainkat. Nem tartom magam egy született tehetségnek, de elég kitartó vagyok és mindig igyekszem hasznosítani azok véleményét, tanácsát, akik már letettek valamit az asztalra. Számomra ez most nagyon ideális felállás ahhoz, hogy ha ügyesek vagyunk, előrébb lépjünk. 🙂 „

Az autóról a navigátor többet tud mondani. „Az elmúlt két évben egyszer sem állt meg technikai hiba miatt a TRT versenyautója és tavaly világbajnokságot nyert Mads egy ugyanilyen kocsival.” – mondta Tóth Imi az autóról, amiben 2020-ban már navigált. „A tavalyi közös teszt után a TRT és Ostberg is kérte, hogy segítsem idén a csapatot, akkor is, ha már nem, mint navigátor szerepelek a sztoriban. Lackó utána hívott fel és egyértelmű volt, hogy Citroën C3 Rally2-vel folytassa a pályafutását. Azt gondolom, ez egy nagy lehetőség egy tehetséges magyar pilótának, hogy ilyen körülmények között fejlődhessen. Látom benne az alázatot a sport iránt és biztos vagyok abban, hogy egy nagyon jó szezon előtt állunk. Próbálom neki átadni a tapasztalataimat, nagyon fogékony mindenre.”

Amikor a célokról kérdezték Lackót, viccesen így kezdte: „Ha reálisan gondolkozunk, akkor a bajnokság megnyerése már nem lehet cél, de a korábbi eredményeimet szeretnénk idén felülmúlni. Igyekezni fogok, hogy versenyképes tempóval fel tudjuk venni a kesztyűt a korábban előttünk lévő pilótákkal. Év végén voltak biztató részeredményeink, de látom, hogy min kellene még javítanunk ahhoz, hogy ezt fokozni tudjuk.

Nagyon örülök, hogy Imi elfogadta a felkérésemet! Azt gondolom, hogy nála rutinosabb, jobb navigátort nem is kívánhatnék magam mellé. Ennyi év után, ennyi bajnoki címmel a háta mögött is még rendkívül motivált ebben a történetben és ez nagyon ösztönző a számomra is. Bízom benne, hogy nem fog csalódni! Mindent megteszek a magam részéről, hogy ez jól sikerüljön!”

 

Az első közös versenyük előtt még egy összeismerkedő teszttel kezdi meg a csapat a felkészülést a bajnokság nyitófutamára, a Salgó Rally-ra, melyet előreláthatólag nézők nélkül rendeznek meg március 26-27.-én.

A csapat partnerei:

PharmaTrans, Pannon Concept Kft., Zeomineralproducts, Topterv Mátra Kft., ZEA MANÓ, He-Ge Kft., Makrai és Társa Kft., FEINWERK-TECHNIK Kft., Szenzortechnika.hu, Pálinkás KapuCentrum, DERITON, VERSENYTÁRS 2005. Kft., Start-Metál Kft., Granulines Invest Kft., PIRELLI

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ