Leclerc pole Monacóban!

Leclerc pole Monacóban!

MEGOSZTÁS

Noha még csak csütörtököt írunk, már dübörög az élet Monacóban, és a nagydíj részeként ma megtartották az F2 szabadedzését és időmérőit is.

A mezőny délben kezdte meg a körözgetést a tradicionális utcai pályán, és a várakozásoknak megfelelően a bajnokság éllovasa, a “helyi lakos” Charles Leclerc végzett az élen.

Szabadedzés:

A kvalifikációt a hagyományoknak megfelelően két részre bontva, A és B csoportban rendezték meg. Az A csoportban gyorsan az élre állt Leclerc, ezzel együtt elmaradtak az izgalmak. A kedélyeket csupán az előző hétvége futamgyőztesének balesete borzolta, Nobuharu Matsushita a levezető körben csapta falnak Dallaráját.

Az incidens miatt csúszó B osztály etapja ellenben sokkal izgalmasabbra sikeredett, lélegzetvisszafojtva vártuk, hogy sikerül-e valakinek jobbat menni a monacói Leclercnél.

Először Artem Markelov próbálkozása veszélyeztette Leclerc poleját, majd Nato került közel, végül Alexander Albon taszította le majdnem a trónról a Prema listavezetőjét.

A majdnemekre az F2-ben sem osztanak pontokat, első soros rajtkockát azonban igen – Albon a 2. pozícióból kezdheti meg a holnapi futamot. Az összesített dobogóra a Dams kiválósága, Oliver Rowland fért még fel.

Holnap 11:30-tól jön a főverseny, ami minden bizonnyal komoly csatákat tartogat.

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ