Folytatódik a Mitropa Kupa-beli küzdelem

Folytatódik a Mitropa Kupa-beli küzdelem

MEGOSZTÁS

HIDEG RALLY TEAM – 32. Fuchs Rally Velenje 2017

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Eddig a gokart foglalta le, de most újra vissza kell rázódni a rally stílusához Hideg Krisztiánnak. A kaposvári pilóta ugyanis május 27-én újra rajthoz áll, méghozzá a 32. Fusch Rally Velenjén. Kerék Istvánnal és a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-essel a Mitropa Kupa bajnoki pontjaiért szállnak harcba. (Fotó: Makai Gergely)

 

Hideg Krisztián: Bevallom, eddig nem igazán foglalkoztam a soron következő derbivel, a 32. Fusch Rally Velenjével, ugyanis Ádám fiam két hete, és az elmúlt hétvégén is gokart versenyen szerepelt, ami minden energiámat lekötötte. De megérte, hiszen Ádám egyre ügyesebb és sikeresebb. A héten viszont már kezdtem hangolódni, például utazás előtt mindkét autónkat – nem csak a sajátomat, de Várkonyi Szabiék versenygépét is – teszteltem egy kicsit.  Technikailag így úgy érzem, minden adott egy jó szerepléshez – akárcsak tavaly.

Csütörtök reggel utaztunk ki a helyszínre, pénteken pedig a tréning, az átvételek, valamint a rajtceremónia szerepel a programunkban. A szombat is igen sűrű lesz, ugyanis mind a tíz gyorsaságit egy napon fogjuk teljesíteni, reggeltől estig fogunk autózni. Ennek ellenére mégsem lesz annyira vészes a menet, hiszen a múlt évi 150 kilométeres táv helyett idén „csak” 100 kilométert kell megtennünk, négyféle pályán. A szakaszok megegyeznek a tavaly kijelöltekkel, de azért így is lesz benne némi csavar: az egyik rövidebb, a másik hosszabb lesz, de úgy gondolom, a korábbi tapasztalataink, információink most is elegek lesznek a megfelelő felkészüléshez.

Az idei forduló már nem ERT futam, de ugyanúgy részét képezi a Mitropa Kupa versenynaptárának. A horvát helyett azonban most szlovén bajnokiként jegyzik a Velenje Rallyet – a horvátok ugyanis minden évben váltogatják, melyik versenyük számít bele a nemzeti bajnokságukba.

Egészen erős lesz a mezőny, a legnagyobb ellenfeleink ez úttal is az R5-ösök, valamint Hermann Gassner lesz. A célt nem adjuk lejjebb: szeretnénk megnyerni a Mitropát, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég az abszolút értékelésben.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ