Fourmaux Portugáliában is WRC-vel fog rajthoz állni

Fourmaux Portugáliában is WRC-vel fog rajthoz állni

MEGOSZTÁS

 

Adrien Fourmaux az M-Sport Ford World Rally Team pilótája a jövőhavi portugáliai VB futamon – VODAFONE Rally de Portugal – újra World Rally Car-ral fog versenyezni, miután a horvátországi VB futamon remek teljesítménnyel debütált.

A 25 éves francia pilóta a ötödik helyen végzett a FIA WRC idei harmadik futamán. Fourmaux kétszer is a második leggyorsabb időt autózta bemutatkozó WRC futamán. Ez a remek teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy a cumbriai székhelyű M-Sport megerősítse indulását Portugáliában a szezonnyitó murvás futamon Gus Greensmith mellett.

Teemu Suninen Horvátország után, ahol Mads Östberg mögött második helyen zárt, Portugáliában is a WRC2 kategóriában kap lehetőséget, majd június elején a Rally Italia Sardegna futamán tér vissza a Ford Fiesta WRC volánja mögé.

Fourmaux elmondta, hogy csapatfőnökétől Richard Millenertől tudta meg, hogy Portugáliában is rajthoz állhat a legmagasabb kategóriában, köszönhetően a tökéletes horvátországi versenyhétvégének.

A Horvát Rallynak egyetlen számomra csalódást okozó pillanata volt, amikor vége lett! Akkor még nem tudtam, hogy mikor kapok legközelebb esélyt arra, hogy vezethessem ezt a csodálatos autót. Rich azt mondta nekem, hogy Portugáliában visszatérhetek a volán mögé – nyilatkozta mosolyogva Fourmaux.

Millener szerint Fourmaux horvátországi vezetése, teljesítménye minden várakozást felülmúlt.

WRC Horvát Rally végeredménye:

1. S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC 2:51:22.9
2. E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +0.6
3. T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC +8.1
4. O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +1:25.1
5. A. Fourmaux R. Jamoul Ford Fiesta WRC +3:09.7
6. T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +3:31.8
7. G. Greensmith C. Patterson Ford Fiesta WRC +3:58.8
8. C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +4:28.2
9. M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 R5 +10:00.8
10. T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta R5 +10:29.3

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ