FIA WRX Mettet – Q4 – Harc az elődöntők rajtrácsaiért

FIA WRX Mettet – Q4 – Harc az elődöntők rajtrácsaiért

MEGOSZTÁS

A záró kvalifikációs futam következik. A szakadó esőben bármi megtörténhet!

SC Q4 Race 1 – Kevin Hansen lerajtolta Petter Solberget! Chicherit, Duval, Demoustier a továbbisorrend. Solberg szikásához híven a második körben kiment a jókerre. Duval a harmadik körben tette mindezt. Solberg nyerő helyzetben van! 3:03.188 perccel a kétszeres világbajnok nyert az esőben. A hőmérők 9.6 °C fokot mutatnak a pálya mindenhol nedves.  Gyengének tűnik Mr. Hollywood ideje… Fotók: FIAWorldRallycross.com

P. Solberg: A Q3 nem a terveim szerint alakult! Még sok csata vár rám az elődöntőig. A legjobb eredményért keményen támadok majd a Q4-ben!

SC Q4 Race 2 – Piros zászló a rajt után! Jérôme Grosset-Janin a falba csapódott, majd felborulta pilóta rendben!

Grosset Janin nem állt rajthoz a megismételt rajtnál. M. Ekström az élen, mögötte Loeb R. Larsson, Timerzyanov. Ekström szerintem behúzza! 2:53.174 perccel 2106. világbajnoka nyert Loeb, R. Larsson és Timerzyanov előtt.

SC Q4 Race 3 – Timmy Hansen villámrajtot vett! Aztán belekerült a jókerezés buktatójába és csak a negyedik a 3. kör után… Kristoffersson nyert 2:59.989 perccel Bakkerud és T. Hansen előtt. J. Baumanis és N. Grönholm finiseltek a 4., 5. helyen.

Így a számításaim szerint Ekström, Kristoffersson, P. Solberg egy elődöntőbe került! Mattias Ekström 175 helyezési ponttal nyerte a kvalifikációs sorozatot a 174 pontot gyűjtő Timmy Hansen előtt. Két svéd az élen!

Kiesett, így nem került az elődöntőkbe:
Duval
Grosset-Janin
Demoustier
Eriksson

A Q4 végeredménye

A négy kvalifikációs futam végeredménye

SCE Q4 Race 1

Duoberg nyerte a futamot – 3:04.372. Mózer a negyedik, míg Csucsu az ötödik helyen végzett.

SCE Q4 Race 2

Kalliokoski elépett versenyzőtársaitól. Öhman, Audran, Münnich, Pleskovas a sorrend. Ki hogy fog jókerezni? 3:03.881 perccel Kallioski nyert Münnich és Öhman előtt.

SCE Q4 Race 3

Kárai Tomiért szoríthatunk! Tohill, Kárai, Andersson, Fröshaug, Linnemann a sorrend az első kör után. Linnemann, Kárai kemény meccset várok Tomi jókerezését követően a második helyért. 0.4 másodperccekl Linnemann a második a 3. kört követően. Linnemann a futamgyőztes – ! Tohill, Kárai, Andersson, Fröshaug a további sorrend.

SCE Q4 Race 4

Lukas Walfridson, MDK csata lesz a győzelemért. MDK nyert Walfridsson és Dubourg, valamint Braten és Gehrman előtt.

SCE Q4 Race 5

Nitiss, Marklund, Bryntesson, Raymond, Hedström az első kört követően a sorrend. Marklundnak lehet esélye még Nitiss ellenében. Nitiss behúzta, mert egyszerre jókereztek… 3:02.163 perc Nitiss ideje.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ