FIA WRX 6. futam – Höljes – “The Magic Weekend” – Q2

FIA WRX 6. futam – Höljes – “The Magic Weekend” – Q2

MEGOSZTÁS
FIA World Rallycross / Twitter

Johan Kristoffersson nyerte a höljesi első kvalifikációs futamot Andreas Bakkerud és Timmy Hansen előtt. A kétszeres világbajnok Petter Solberg az élen autózott, amikor a jókerkörön hibázott. Az összetettben végül a hatodik helyen zárt.

Felemásan kezdődött magyarjaink futama. Csucsu motorhiba miatt a Q1 harmadik körében motorhiba miatt félreállni kényszerült. Mózer Attila a 30 fős mezőnyben a 24. helyen nyitott, míg Kárai Tomi az elődöntőt jelentő 11. helyen hozta be az Audit!

14:30 – Kezdődik a negyedik kör a TouringCar és az RX2 kategóriák küzdelmeivel.

FIA WRX Q2

A Q2 élő streamje

Q2 eredmények
A Q2 rajtrácsa
A Q1 eredményei

1.futam: Grönholm remekül rajtolt, Bennett jókerrel nyitott. Kényelmes előnnyel vezet Grönholm Demoustier előtt az utplsó kör előtt. Bennett megelőzte a jókerről visszatérő Demoustiert. 2:57.113 perccel nyert Niclas Grönholm.
2.futam: Ebben a futamban négyen áálnak rajthoz. A rajtutáni kakaskodást követően Grosset – Janin állt az élre. Az első körben Ericsson, míg a másodikban Chicherit jókerezett. Az éllovas Grosset-Janin jő jókerezett és nyerte a futamot 2:57.113 perces idővel Ericsson, Chicherit és Schneider előtt.
3.futam: P. Solberg futama következik. Timerzyanov, Baumanis, Robin Larsson, Kevin Hansen egyvonalban. Timerzyanov támadta Solberget, aki elment az élen. Timur és Larsson jókereztek. Solberg a saját tempóját autózza. A 3. körben a kis Hansen jókerezett, de Timerzyanov megelőzte. Solberg, Timerzyanov, K. Hansen, Baumanis, R. Larsson sorrendben finiseltek. Petter Solberg ideje 2:51.077 perc volt.
4.futam: A Csillagok Háborúja következik! A két Audi ismét jókerrel nyitott, míg Kristoffersson eljött elsőként. Őt Hansen és Loeb követték.

A Q1 élő streamje

A futam állása:

FiIA World Rallycross / Facebook
Fotó: MNASZ Facebook

FIA ERX Supercar Q21.futam: Csucsu nélkül vágott neki a csonka mezőny a Q2 első futamának. 3:03.206 perccel Gehrman volt a leggyorsabb.
2.futam: Mózer és August elsőkörös jókerrel kezdtek. Mózer visszaesett az ötödik helyre. Dubourg az élen a 3. kört követően. Mózer hátránya egyre nagyobb. 3:00.621 perccel Dubourg nyerte a futamot. 12.373 másodperccel volt lassabb a magyar pilóta a futamgyőztes ellenfelétől.
3.futam: Együtt a mezőny. Brates és Pleskovas mentek ki eddig jókerezni. Andy Scott is így döntött és a második jelenleg. Végül Andy Scott nyert 3:02.255 perccel Kalliokoski előtt.
4.futam: 32.9 °c fokos az aszfalt! Kárai Tomiért szoríthatunk. Tomi jött el elsőként a rajtból, majd visszaesett az utolsó helyre, vélhetően sérült autóval… Tohill az élen. A korábbi TouringCar Európa-bajnok végül kikapott Öhmantól, aki 3:02.187 perccel nyerte a futamot. Kárai 25.905 másodperccel lemaradva ért célba.
5.futam: Nitiss vezet, Linnemann jókerezett, Duoburggal együtt. Nitiss, nagy csatában van Lucas Walfidssonnal.Nitiss megőrizte az előnyét és 2:56.829 perccel nyerte a futamot.
6.futam: Münnich rajtolt a leggyorsabban és azonnal kiment a jókerre. Raymond az élen! Marklund elszállt. Marklund kiesése után Brytesson 2:56.154 perccel nyert jó jokertaktikájának köszönhető Münnich és Hedström előtt. A további sorrend Raymond és Marklund – DNF.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ