Evans másodszor a finn trónon! – WRC Secto Rally Finland 2023

Evans másodszor a finn trónon! – WRC Secto Rally Finland 2023

MEGOSZTÁS
Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Jyvasküla, Finland on 06.08.2023 with Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM on second place and Takamoto Katsuta (JPN) Aaron Johnston (IRL) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT third place // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308060108 // Usage for editorial use only //

Maximális 30 ponttal zárta a WRC Secto Rally Finland 2023 futamát a Toyota Gazoo Racing pilótapárosa Elfyn Evans – Scott martin. Kalle Rovanperä kiesését követően vette át a futam vezetését. A szombati és vasárnapi 11 szakaszból kilencet nyert Evans, míg Katsuta kettőt. A WRC2 kategóriát Oliver Solberg nyerte.

Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Jyvasküla, Finland on 06.08.2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308060104 // Usage for editorial use only //

Evans: “Elég jó hétvégénk volt. Természetesen sajnáltuk Kalle elvesztését a rally elején, de utána fantasztikus volt vezetni az autót – nagy öröm volt a volán mögött ülni ezeken a szakaszokon. Fantasztikus hangulat volt, és nagyszerű, volt a mögöttünk álló támogatás. Természetesen a bajnokság szempontjából sem volt rossz, csökkentettük a lemaradásunkat.”

Neuville:“Nagy megkönnyebbülés, hogy 10 évnyi küzdelem után ismét dobogóra állhatok Finnországban. Ez azt mutatja, hogy a csapattal és a folyamatban lévő változásokkal együtt jó úton haladunk. Boldog vagyok, hogy most vége, és van egy kis szünetünk, mert ez a hétvége nagyon fárasztó volt.”

Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Jyvasküla, Finland on 06.08.2023 with Takamoto Katsuta (JPN) Aaron Johnston (IRL) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT on third place // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308060109 // Usage for editorial use only //

Katsuta: “Az első dobogóm Európában, amire nem számítottam hogy épp Finnországban fog megtörténni! Nagyon boldog vagyok, köszönöm a sok támogatást – különösen a családomnak. Morizo-sannak, Akio-sannak, akik itt voltak ezen a hétvégén, és ez nagyon különleges volt számomra mert az első méterektől támogattak.”

Subinen :”Az eredmény maga elég jó, de kicsit lassúak voltunk,amikor az esős és csúszós körülményekkel néztünk szembe. Kicsit csalódott vagyok, de csak jól kell felkészülnünk a következő rallykra, és jobb versenyzőként térjünk vissza. Nagyon várom, hogy a jövő.”

Latvala: “Elképesztő móka volt, köszönöm a Toyotának, hogy megadta nekem ezt a nagyszerű lehetőséget. Ez a szakasz pontosan az volt, amit szerettünk volna, tiszta versenyzés volt, hibák nélkül. Még Juho is azt mondta, hogy megleptem őt ezen a szakaszon, ha sikerül egy pontot szereznünk, így a futamunk tökéletes lett.”

1. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 2:33:11.3
2. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +39.1
3. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +1:36.7
4. Suninen/Markkula – Hyundai i20 N Rally1 +1:41.0
5. Latvala/Hänninen – Toyota GR Yaris Rally1 +4:09.4
6. Solberg/Edmondson – Škoda Fabia RS Rally2 +9:33.6
7. Pajari/Mälkönen – Škoda Fabia RS Rally2 +10:03.7
8. Fourmaux/Coria – Ford Fiesta Rally2 +10:37.5

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ