Dobogó a horvát szezonnyitón – 8. INA Rally Kumrovec

Dobogó a horvát szezonnyitón – 8. INA Rally Kumrovec

MEGOSZTÁS

Dobogó a horvát szezonnyitón

Viszonylag gyorsan eltelt a február, hiszen  a Covasna Winter Rally győzelme szinte feledésbe sem merült, máris következett az újabb kihívás, ezúttal Horvátország felé vettük az irányt ahol is a Zágráb melletti Kumrovec Rally-val megkezdődött a szezon a déli szomszédoknál  is.

A versenytervezetet böngészve láttuk, hogy bár a verseny helyszíne alapjában nem változott, azonban a szervezők új pályákat jelöltek ki az idei évre, így izgatottan vártuk ,hogy mi fog ránk várni a pályabejáráson, ahol nem kellett csalódnunk ezúttal sem, hiszen igazi komoly pályákat raktak össze. A szakaszokon a leghosszabb egyenes maximum 50-70 méter volt, rendkívül technikás és szűk részeken kellett száguldozni, ami mindezek tetejében telis-tele volt bukkanókkal. Egyszóval jellemezve igazi rally pályák voltak.

A programban 3 szakasz szerepelt, ebből pénteken 2 alkalommal egy prológ szerű pályát kellett teljesíteni  világosban majd sötétben egyaránt. Pénteken az összetett 3-dik helyen fordultunk, azonban a különbségek igen csekélyek voltak, ezért nem lehetett lazsálni szombaton sem, hiszen a mezőnyben az osztrák, a szlovén, és a horvát bajnok is megtalálható volt többek között.

Az időjárás igazán  szép arcát mutatta, végig napsütésben autózhattunk, a pályák mentén található rengeteg néző és szurkoló megelégedésére. Sikerült végig hibamentesen versenyezni, hatalmas csatában voltunk Hideg Krisztiánnal, egyik pályán ő volt a gyorsabb a következőn pedig mi, így egy igazi jó kis adok-kapok alakult ki közöttünk.

Reálisan nézve az esélyeket, láttuk, hogy az 1-2. helyért csak akkor tudtunk volna versenybe szállni, hogyha indokolatlanul nagy kockázatot vállalunk, azonban a bajnokság első versenyén ez elég nagy luxus lett volna, így próbáltuk őrizni a 3-dik helyezésünket és egy biztonságos előnyt kialakítani az üldözőkkel szemben, amely sikerült is, hiszen az utolsó „körre” kb. 12 mp előnnyel  fordultunk. Ott még sikerült rátenni egy lapáttal, és a megnyugtató előny birtokában igazi örömautózással felértünk a dobogóra ismét.

A rendezők igazán kitettek magukért, hiszen nagyon nívós versenyt raktak össze, igazán felemlő érzés volt locsolni a pezsgőt a céldobogón.

Az autó szinte végig hibamentesen tette a dolgát, amit  egy-egy simogatással ismét megköszöntünk neki ?

Remekül indult az év, hiszen ismét egy értékes dobogóval a tarsolyunkban térhettünk haza erről a remek versenyről, és nem mellesleg így összetettben is igen előkelő helyről várhatjuk a folytatást Opatijában május elején. Addig azonban nem pihenünk, hiszen jövő hétvégén Orfűn is autóba ülünk, felkészülési szándékkal a hónap végén megrendezendő Eger Rally-ra ami amagyar bajnokság nyitófutama lesz. Egyszóval mozgalmas márciusunk lesz. Várunk Orfűn és Egerben is mindenkit a pályák szélére.

Ant&Gergő

Photo: Mgr Images

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ