Bodolai László – Az egri hetedik hely csak a kezdet

Bodolai László – Az egri hetedik hely csak a kezdet

MEGOSZTÁS

Bíztató eredménnyel fejezte be Bodolai László a magyar bajnokság első állomását. A szezonnyitó egri futam egy összetettbeli hetedik helyet jelentett a Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló versenyzőnek, azonban a CEZ értékelésben elért második pozíció további reményeket ad ahhoz, hogy akár nemzetközi szinten is folytathassa a kilométereket Popovics László navigálásával.

Bodolai László egy igazán mozgalmas szezont követően mindent új lapra helyezve vágott neki a 2018-as küzdelmeknek. A Ford Hungary Rally Team versenyzője első ízben március közepén az osztrákoknál hangolódott rá újból a ralis életre, melyet követően szinte azonnal ülhetett is vissza a versenyautóba, hiszen 2018. március 23-25. között az Eger Rali keretében kezdetét vette az ORB, azaz az Országos Ralibajnokság. A szezonnyitó állomás mindig is különleges volt hazai tekintetben, hiszen sokan erre az időpontra időzítik a bemutatkozásokat és az autók leleplezését, Bodolai László azonban már teljesen felkészülten és bíztató beállításokkal állt oda a heves megyei rajtvonalhoz.

A pénteki hivatalos adminisztratív és technikai előkészületeket követően este egy hangulatos rajtceremónia keretében hivatalosan is elrajtolhatott a 2018-as Eger Ralin a Bodolai László – Popovics László kettős a már jól ismert Ford Fiesta R5-össel. A megmérettetés első versenynapján, szombaton délelőtt egészen kedvező időeredményekkel verekedték be magukat a legjobb ötbe, a késő délutáni illetve az esti órák alkalmával azonban kisebb nehézségekbe ütköztek. A sötéttel Lászlóék mindig is óvatosan bántak, hiszen nem minden futam adja meg a lehetőséget e fényviszonyok közötti autózásra – ezek a tények pedig ezúttal sem cáfolódtak meg. Az ötödik helytől búcsút kellett venniük, hiszen az esti tempó egy összetettbeli nyolcadik helyet eredményezett a számukra. A kocka azonban még nem volt elvetve, hiszen a versenytársakhoz képest csupán másodpercekbeli különbségek voltak, melyek nyitott küzdelmeket ígértek, így a vasárnapi szakaszokon bőven volt lehetőségük a szombati negatívumokon javítani. A tét nem volt kicsi, azonban a célba érés lehetőségét mindenképpen szem előtt tartotta a páros – az eredményen formálni szerettek volna, de nem minden áron. Ha szakaszgyőzelmet nem is, de két második időt sikerült megcsípniük az egerszalóki gyorsaságin, mely eredmény egyértelműen hozzájárult a pozíció javításához. E szakasz nemcsak a helyezés miatt került közel a duó szívéhez, hanem a vonalvezetése és lendületes autózhatósága is magával ragadta őket. A végeredmény egy hetedik pozíció, mely egyben deja-vu érzést is jelent, hiszen a 2017-es novemberi Eger Ralin szintén e helyet foglalta be magának Bodolai László és Popovics László.

Bodolai László: „Nagyon jól sikerült számunkra az egri kezdés. Szombaton délelőtt az első két körben egészen kedvező időket autóztunk, mely eredményben egy összetettbeli ötödik időt jelentett. Bizonyos téren megnyugtatónak éreztük, de természetesen tudtuk, hogy a neheze csak ezután következik – a hosszú versenynap hátránya, hogy több kilométer belenyúlik a sötétbe, mely fényviszonyok mindig tartogatnak valami pluszt, ezért kellő módon megpróbáljuk tisztelni. Sajnos óvatosságunk meg is látszódott, hiszen a versenytársaktól bő tíz másodperceket kaptunk, mely három pozíciónkba került – a szombatot a nyolcadik idővel fejeztük be. Hátrébb kerültünk ugyan, de a küzdelem szoros volt, az előttünk állóktól pedig csak pár másodperccel voltunk elmaradva. A vasárnap reggeli rajthoz úgy álltunk oda, hogy javítani szeretnénk, de egyben célba érni is, így nem tettünk fel mindent egy lapra. Az utolsó napon az egerszalóki szakasz nekem személy szerint nagyon tetszett, itt kétszer is sikerült a második leggyorsabbként teljesítenünk. Az autó tökéletesen fel volt készítve az egri aszfaltra, ugyan az első szakaszon egy hibakód kicsit megijesztett minket, de végül kiderült, hogy csak apró malőr történt az alacsony víznyomásra vonatkozóan. Minden más a lehető legnagyobb rendben volt, és örülünk annak, hogy közel hibamentes hétvégével hangolódhatunk rá a hazai bajnokságra.”

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csõrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigroup, Multigran, Multiraktár-Assets Kft., Triál-Tech Kft., HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Öko Racing Média Kft., Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft., Nexus Gép Kft., Immo-Mont Kft., Tisza Cad Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ