Az elmúlt két év bajnokai újra bizonyítanának a Hungaroringen rendezendő XVIII. Szilveszter...

Az elmúlt két év bajnokai újra bizonyítanának a Hungaroringen rendezendő XVIII. Szilveszter Rallye-n

MEGOSZTÁS

szilveszter_fejlec

Az elmúlt két év bajnokai újra bizonyítanának a Hungaroringen rendezendő XVIII. Szilveszter Rallye-n

Kazár Miklós: „Olyan gyors leszek, amilyen csak tudok”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen az elmúlt két viadal győztese is rajthoz áll. Kazár Miklós ugyan valamennyi szakaszon más navigátorral indul, ám ezúttal versenyezni és győzni szeretne, míg a 2014-es Szilveszter Rallye győztese, Vincze Ferenc sem fogja majd vissza magát, ha a sebességről lesz szó.  

December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 18. verseny lesz a viadal történetében. A korábbi többszörös győztes és címvédő Kazár Miklós sem hiányozhat Szilveszter Rallye-ról. A tervek szerint váltott navigátorokkal száguld majd a kijelölt nyomvonalon – persze állandó partnere, Ferencz Ramón is „harcra készen” ott lesz a Hungaroringen –, de azt megígérte, olyan gyorsan fog hajtani, amennyire csak tud.

20. Mikulás Rallye 2016.
20. Mikulás Rallye 2016.

„Címvédőként nem is tehetnénk mást, mint az évzáró sikeres teljesítésére koncentrálunk elsősorban. A Ford Fiesta R5-össel tesztelünk még a verseny előtt, mert a rajtra szeretnénk a legjobb beállításokat is megtalálni. Idén váltogatom majd a navigátoraimat, de ennek ellenére megígérhetem, hogy nagyon gyors leszek. Ott lesz az egész csapat a Hungaroringen, sőt, Olaszországból is érkeznek hozzánk, így természetes, hogy szeretnénk egy szép eredménnyel zárni az idei szezont” – közölte Kazár Miklós.

A két évvel ezelőtti győztes, Vincze Ferenc élete első teljes rallye bajnoki szezonját az összetett harmadik helyén zárta, így nem csoda, igencsak feldobott állapotban érkezik a mogyoródi évzáróra. Ehhez egyébként jelentősen hozzájárult az a tény, hogy a Korda Eriktől bérelt Skoda Fabia R5-ös igencsak jól muzsikált a teszten, és a Szilveszter Rallye-n élesben is megmutathatja Vincze, hogy ezzel az autóval jövőre akár bajnokaspiráns is válhat belőle.

2016-szilveszter-rallye-3-elozetes-vincze-ferenc2

„Eddig csak egyszer mehettünk a teszt alkalmával ezzel az autóval, de azt már az első kilométereken éreztem, sokkal jobb és gyorsabb, mint az az autó, amivel idén versenyeztem. Noha abszolút eredménycentrikus vagyok, a mostani viadalt a jövő év tesztversenyének fogjuk fel, így nem lesz rajtunk nagy nyomás. Persze nem titkolom, a verseny hangulata biztosan elragad majd, és megígérhetem, ha lesz esélyem a győzelemre, bizony nem fogok a fékre túl sokszor odalépni” – jelentette ki Vincze Ferenc, akinek állandó navigátora, Kuti Péter diktálja majd az itinert.

Noha a szervezők telt házra számítanak – akár az eddigi nézőcsúcs is veszélybe kerülhet –, azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre: ők a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével.

„A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható szerdán és csütörtökön a Rallye Rádió élő adása, míg az internet segítségével élőképen, a viadal honlapján, a www.szilveszterrallye.hu oldalon is nyomon követhető lesz a Szilveszter Rallye minden perce. Összesen hat kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon. A stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést” – fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ