Alakul a pilótakeringő … – Toyota, Hyundai

Alakul a pilótakeringő … – Toyota, Hyundai

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport és a Toyota GAZOO Racing hivatalosan is megnevezte pilótáit a következő, 2023-as szezonra.

2022 FIA World Rally Championship / Round 13 / Rally Japan / 10-13th November, 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota GAZOO Racing:

Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Takamoto Katsuta

Jari-Matti Latvala:

Csapatként rendkívül jó szezont tudhatunk magunk mögött 2022-ben. Mindhárom címet zsinórban harmadik évben megnyerni nagy kihívás lesz, de minden bizonnyal ez a célunk a következő szezonban, és továbbra is együtt kell dolgoznunk ennek elérése érdekében. Nagyon örülök, hogy Takamotót üdvözölhetjük a fő csapatunkban, hogy megosszon egy autót Sébastiennel, miközben egy teljes szezon tapasztalatait is megszerzi. Hiszünk abban, hogy itt az idő, hogy megtegye ezt a lépést: 2022-ben ő volt a WRC legegyszerűbb pontszerzője, így biztosak vagyunk benne, hogy jó pontokat tud hozni a csapatnak. Más pilótáink mind bebizonyították, hogy képesek rallyt nyerni és bajnoki címért harcolni. Kalle új kihívás elé néz, hogy megvédje címét, de nagyon motivált lesz, és szereti az autót vezetni.

 

Hyundai Motorsport

2022 FIA World Rally Championship
Round 13, Rally Japan
10-14 November 2022
Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville – Esapekka Lappi – Dani Sordo – Craig Breen

Julien Moncet csapatigazgató-helyettes:

Örömmel erősítjük meg a 2023-as WRC-szezonra vonatkozó teljes versenyzői felállásunkat, három autóval és négy tapasztalt legénységgel. Thierryvel kapcsolatban ismerjük a teljesítményében rejlő potenciált és a versenyzői címért való küzdeni vágyását. Azzal, hogy Esapekka teljes munkaidőben csatlakozik a csapathoz, olyan versenyzői felállással rendelkezünk, amely minden versenyen és minden felületen képes az első helyezésekért harcolni. Esapekka emellett rendelkezik a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy segítsen nekünk a Hyundai i20 N Rally1 fejlesztésében, ami alapvető fontosságú lesz a szezon során. A harmadik autóban Dani osztozik, aki tökéletes csapatjátékos és megbízható kezek; az elmúlt hat versenyen öt dobogós helyezést ért el, ami mindent elmond. Craig teljesen motiváltan tér vissza a csapathoz, és egy irigylésre méltóan tehetséges csapatot biztosít Thierry és Esapekka támogatására. Ezzel a négy legénységgel versenyképes és tapasztalt tehetségek kombinációja áll rendelkezésünkre, amely a csapatmunka ethoszát és mentalitását fogja alátámasztani az egész szervezetünkben.

AZ M-Sport Ford felállása várat még magára!

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ