A Hyundai Motorsport célja a több futamgyőzelem és a címvédés 2024-ben

A Hyundai Motorsport célja a több futamgyőzelem és a címvédés 2024-ben

MEGOSZTÁS

– A Hyundai Motorsport készen áll arra, hogy még több  futamgyőzelmet arasson és harcba szálljon a pilóták bajnoki címéért, miközben a csapat a 11. szezonjára készül az FIA Rally Világbajnokságban (WRC).
– A Hyundai Shell Mobis World Rally Team megerősített legénységgel vág neki az évnek, amelyre visszatértek a korábbi WRC világbajnokok, Ott Tänak és Martin Järveoja is.
– A Hyundai i20 N Rally1 Hybrid kulcsfontosságú területein végrehajtott fejlesztések várhatóan nagyobb megbízhatóságot és teljesítményt nyújtanak, miközben a Hyundai a hybrid éra harmadik versenyszezonját kezdi meg.

Alzenau, Németország

A Hyundai Motorsport felkészült arra, hogy 2024-ben, az FIA Rally Világbajnokság (WRC) tizenegyedik évében a versenyzői címért szálljon harcba. A csapat megerősített legénységgel és a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid továbbfejlesztésével a következő szezonban további győzelmeket és pontokat szeretne elérni.

A WRC hibrid korszakának első két évében a Hyundai Shell Mobis World Rally Team hét győzelmet és 13 dobogós helyezést gyűjtött össze. E sikerek ellenére a bajnoki korona elkerülte a koreai gyártót. A csapat azonban 2024-ben kiváló lehetőséget lát arra, hogy potenciálisan megszerezze első pilóta bajnoki címét.

A Hyundai Motorsport két csapata, Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe (#11), valamint Ott Tänak és Martin Järveoja (#8) küzd majd a bajnoki címért, és mindkét páros teljes programot teljesít 2024-ben. Neuville a csapat 2014-es debütáló WRC-szezonja óta a csapatnál van, és fontos szerepet játszott a Hyundai Motorsport által 2019-ben és 2020-ban megszerzett gyártói bajnoki címekben. Tänak és Järveoja szintén részesei voltak a csapat sikeres 2020-as szezonjának, és egy-egy máshol töltött év után térnek vissza a Hyundai Shell Mobis World Rally Teamhez.

Neuville és Tänak bajnoki címért folytatott küzdelmét egy triónyi legénység fogja támogatni, akik osztoznak a csapat harmadik nevezésén: Dani Sordo/Cándido Carrera (#6), Esapekka Lappi/Janne Ferm (#4) és Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (#9). A feladatokat a raliversenyek felületének megfelelően osztják fel, így minden versenyző olyan eseményeken vehet részt, amelyek az ő vezetési stílusának kedvező profillal büszkélkedhetnek. A cél ezeknek a rendkívül tapasztalt pilótapárosoknak az lesz, hogy dobogós helyezésekért versenyezzenek, és pontokat lopjanak Neuville és Tänak legközelebbi riválisaitól.

A Hyundai Motorsport számára 2024-ben a raliversenyek gyakoribb megnyerése az egyik fő cél. Ennek elérése érdekében a csapat a megbízhatóságot és a súlyt jelölte meg a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid két olyan kulcsfontosságú szempontjaként, amelyek javításra szorulnak. A holtszezon során ezeket a területeket fejlesztették és javításokat hajtottak végre az autó versenyképességének növelése érdekében.

Bár a 2024-es siker a Hyundai Motorsport számára prioritás, az alzenaui székhelyű csapat a jövőre is figyel. A csapat a következő szezonra úgy tekint, mint egy újabb fontos lépésre a 2025-re és 2026-ra kitűzött cél felé – hogy a WRC-ben az a gyártó legyen, akit meg kell verni.

A 2024-es év a Hyundai Motorsport és fő technikai partnerévell és címszponzorával, a Shell-lel való kapcsolata számára is fontos év, mivel a márkák tízéves stratégiai partnerségüket ünneplik. Az elmúlt évtizedben a Shell a műszaki szabályok számos iterációján keresztül támogatta a csapatot, beleértve a WRC színpadán valaha is szereplő legfejlettebb autókat. Ezek az innovatív “raligépek” és a WRC-ben való részvételük kulcsfontosságú platformot jelentett a Hyundai közúti autók és a Shell technológiai vezető szerepének népszerűsítéséhez a Shell Helix kifejlesztésében, amely a motorok szélsőséges rali körülmények között és közúton is maximális teljesítményt nyújt. A csapat 2014-es debütáló szezonja óta a motorsport-tevékenységek továbbra is inspirálják a vállalat nagy teljesítményű N márkájú járműveit a jelen és a jövő számára.

Cyril Abiteboul : “Idén szeretnénk gyakoribb győzelmeket megcélozni, amit a felfrissített versenyzői felállással és a továbbfejlesztett Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel szeretnénk elérni. Emellett a 2024-es szezon jellegét tekintve úgy gondoljuk, hogy a versenyzői címért is harcba szállhatunk. Ottnak volt egy befejezetlen ügye a csapattal, és amint elkezdtünk beszélgetni, rájöttünk, hogy közös érdekünk, hogy befejezzük. Thierry mellett két olyan versenyzőnk van, aki képes lehet a korona megszerzésére. A harmadik autónkban olyan legénységeket akartunk jutalmazni, akikről úgy éreztük, hogy megérdemlik a lehetőséget, mivel mindhárman hűséget mutattak a csapathoz, valamint lenyűgöző tempót és képességeket az elmúlt években. Azzal, hogy több területen is tehetségeket hoztunk, például új mérnököket, szerelőket, időjárás- és sportszakembereket, szintén erősítjük a csapat egészét, mivel idén előrébb akarunk lépni. A 2024-ben a sikerre fogunk összpontosítani, és biztosak vagyunk benne, hogy megvannak a megfelelő darabok ahhoz, hogy ez valósággá váljon. Emellett van egy 2025-re és 2026-ra előre tekintő tervünk is, amelyet végre kívánunk hajtani.”

Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville:Az egész szezonban az élen akarunk végezni, és a bajnoki címekért akarunk küzdeni. Ez természetesen nehéz lesz, és minden ralin jól kell teljesítenünk, hogy ez sikerüljön, de mindent megteszünk, hogy a bajnoki címekért küzdjünk. Idén nagyon erős párosokkal rendelkezünk, és ez mindenképpen segíteni fog nekünk abban, hogy győzelmekért és dobogós helyezésekért harcoljunk, hogy sikeres szezont zárjunk. A csapat átszervezése is pozitív irányba tarthat minket. Az első célunk az lesz, hogy a Rallye Monte-Carlo-n, egy olyan versenyen, ahol korábban is versenyképesek voltunk és többször is a dobogón végeztünk a múltban, erősen rajtoljunk.”

Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak : “Nagyon izgatott és motivált vagyok, hogy újra a Hyundai Motorsportnál dolgozhatok. Nagy izgatottságot látok a csapatban, és egyértelműen látszik, hogy kollektív a törekvés arra, hogy erős szezont érjünk el és produkáljunk. Tiszta lappal kezdjük az évet, és minden a saját kezünkben lesz, hogy elkezdjünk egy erős szezont építeni. Természetesen a bajnoki cím megszerzése a célunk, és a csapatnak is, úgyhogy egy izgalmas év elején vagyunk.”

Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo : “Nagyon boldog vagyok, hogy 2024-ben  a tizenegyedik szezonra is visszatérhetek a csapathoz. Szeretek versenyezni és a világ legjobb versenyzői ellen küzdeni, így a motiváció, hogy a legmagasabb szinten folytassam, mindenképpen megvan. És még mindig izgatottan várom azt a pillanatot, amikor a szakasz végére érsz, és látod az idődet. Úgy gondolom, hogy idén nagyon erős csapattal rendelkezünk, akik szerintem sikereket hozhatnak a csapatnak. Minden versenyző rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és most már olyan autónk is van, amellyel jó eredményeket érhetünk el. Az a célom, hogy versenyképes legyek minden ralin, amire benevezek, és segítsek a csapatnak – és a csapattársaimnak – a bajnoki címekért harcolni.”

Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Esapekka Lappi: “Mivel a harmadik autóban versenyzünk két másik párossal, a fő célunk az, hogy támogassuk Thierry-t és Ottot a versenyzői címért folytatott küzdelemben, és segítsük a csapatot a gyártói címért folytatott küzdelemben. Ez azonban nem akadályoz meg minket abban, hogy győzelmekre törjünk, így minden ralin arra fogunk törekedni, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk. Tavaly minden új volt számunkra, most már nagyon jól ismerjük a csapatot és az autót. A 2023-as év során az autót is jobban tudtuk fejleszteni a vezetési stílusomnak megfelelő irányba, valamint gyorsabbá is tudtuk tenni. Összességében arra számítok, hogy ebben a szezonban minden sokkal természetesebbnek fog tűnni, és 2024-ben versenyképesebbek leszünk.”

Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andreas Mikkelsen: “Az elmúlt néhány évben azért küzdöttünk, hogy visszakerüljünk a Rally1-be, ezért nagyon hálás vagyok, hogy 2024-ben a Hyundai Motorsport számára lehetőséget kapok arra, hogy a legjobbak ellen versenyezzek a csúcskategóriában. Vannak ismerős arcok, akiket még abból az időből ismerek, amikor a csapatnál voltam, de sok új ember és új vezetőség is van, akik előreviszik a dolgokat. Számunkra egyértelmű, hogy a mi feladatunk az, hogy segítsünk Thierrynek és Ottnak is megnyerni a versenyzői címet. Minden egyes ralin jól teljesítünk, és pontokat veszünk el a riválisoktól, ezért vagyunk itt. Mindig is trükkös lesz a srácok előtt végezni, de ez a célom.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ