8. MELIGEN Rally – Beszámoló a győztes csapat 2. számú navigátorától

8. MELIGEN Rally – Beszámoló a győztes csapat 2. számú navigátorától

MEGOSZTÁS

Idén másodszor indultunk egy csapatként a már nyolcadik éve megrendezésre kerülő Kalandrallyn, megcélozva a dobogót, címvédés reményében.

A rajtdobogót követően, a reggeli itinerünket kézhez kapva állíthatom: az első etap végéig nem volt megállás. A magyar határon túl  is otthonosan mozogtunk (leginkább amikor Szepsiben a templomot védő kutya elől kellett menekülni). Jó tempót diktálva időben adtuk le itinerünket, jöhetett a rövid pihenő.

A második etapon kellett rádöbbennünk: semmi nem lehet hibátlan, nekünk is sikerült egy járatlan útra keveredni az Aranyosi-völgyben, ahol negyven percet töltöttünk pontszerzés nélkül. A hegyi terepviszonyok miatt egy hosszabb sétára voltunk kényszerülve. A heti sportolásunk is letudtuk egyetlen nap alatt templomok körül futva, lépcsőzve, mászva, persze maximális sebességgel a jó válaszért. A világ végét is megtaláltuk, ott, ahol soha nem is kerestük volna. Mint legutóbb, most is úgy oldottuk a feladatokat, mintha mindigis ezt csináltuk volna. Összeszokott csapat vagyunk, így egymás kisebb hibáit is rögtön tudtuk korrigálni, figyelve a következő koordinátára, kérdésre, képekre. Mindenkinek meg van a saját feladata, mindenki tudta a dolgát, amitől a verseny gördülékennyé és így szórakozássa vált.

Számunkra nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat miközben kihozzuk a napból a maximumot. Ez, a szervezőknek és a társaságnak köszönhetően az éven is sikerült. A verseny végén mindig meglepő és vicces a telefonunk galériájára tekinteni, melynek tartalma háromszorosára növekedett,mindenhol itiner, templomok, számok és dátumok a fotókon.

A változatos helyszínek és kérdések segítségével sok új ismeretet is szereztünk, sokszínű napot zárhattunk Hidasnémetiben, jó hangulatban, kíváncsian. A délutáni hibánk után nem voltunk bizakodóak az eredménnyel kapcsolatban, kétségekkel vártuk a pontjainkat, bár tudtuk, hogy mindent beleadtunk.

Nagy örömmel és büszkén vettük át az 1. helyért járó díjat, nyugtázva, hogy igen, a várt eredményt hoztuk mindennek ellenére. Ezúton is szeretném a csapat nevében megköszönni a lehetőséget, hogy ilyen remek rendezvényen vehetünk részt, tehetjük próbára magunkat.

Jövőre veletek ugyanitt!?

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ