Meeke rájött, hogy nem élvezte a WRC-t éveken keresztül

Meeke rájött, hogy nem élvezte a WRC-t éveken keresztül

MEGOSZTÁS

A Kris Meeke miután aláírta a szerződését a 2019-es szezonra a Toyotához az elmúlt hétvégén visszatért a szervizparkba. Az angol pilóta rájött arra, hogy az elmúlt években nem élvezte a WRC-t.

Meeke a portugáliai balesetét követően elhagyta a WRC-t, miután szerződést bontott a Citroen Racing-gel.

Az elmúlt hétvégén a Katalán futamon találkozott új csapatának képviselőivel, amikor is, pontosították az e heti finnországi tesztet.

Gyakorlatilag három évig semmilyen külsőségre, nem figyeltem, ami valószínűleg azt jelezte a számomra, hogy az elmúlt három évben nem nagyon élveztem, amit csinálok.

Ma reggel, mielőtt megérkeztem volna ide, elolvastam a Michelin mérnököm üzenetét, hogy milyen gumikon vannak kinn a srácok, aztán követtem az eseményeket, hogy lássam ki hogyan megy velük.

Meeke 2013-tól működött együtt a Citroennel, nyert öt futamot és a vezetésével teljes gyári támogatással tért vissza a csapat az új szabályoknak megfelelően 2017-ben.

A partneri viszony megromlott, amikor is a Citroen szerződést bontott az angol pilótával fél évvel ezelőtt, sorozatos balesetei miatt.

Meeke derülátóan beszélt a Tommi Mäkinen által vezetett Toyota csapatnál uralkodó légkörről „ez valami teljesen más, mint eddigi pályafutásom során korábban”.

Meeke a katalán futamra, gyakorlatilag bemutatkozni érkezett a Toyotához, „ hogy ismerkedjek a csapat felépítésével és a Toyota Gazoo Racing néhány olyan japán tagjával, akik csak a futamokon vesznek részt.

Kedves emberekkel találkoztam és nem e-mailben ismerkedhettem meg velük. Ez egy remek alkalom volt arra, hogy bevezessenek a csapatba.

A spanyol futamon találkozott mindkét leendő csapattársával Ott Tänakkal és Jari-Matti Latvalával is.

Jó látni, hogy a Toyota ismét versenyképes – nyilatkozta Meeke. Legszívesebben újra a volán mögé ülnék, különösen az elmúlt év nagyszerű emlékei miatt [tavaly Meeke nyerte a futamot].

Meeke a hónapban vezette első alkalommal a Toyota Yaris WRC-t és hamarosan [a héten] a csapat finn bázisán feltételezhetően havas körülmények között fogja ismét tesztelni az autót.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ