Verstappen: „Fantasztikus élmény lesz!”

Verstappen: „Fantasztikus élmény lesz!”

MEGOSZTÁS

Az F1 legnagyobb tehetségének tartott holland versenyzőnek saját lelátója lesz Spában és a Red Bull Ringen

Verstappen: „Fantasztikus élmény lesz!”

Azon már nincs vita a sportágon belül, hogy Max Verstappen az F1 legtehetségesebb pilótája, amit nemcsak a pályán bizonyít egyre jobb eredményeivel, hanem azon kívül is. Nem véletlenül vált a szurkolók nagy kedvencévé, amit mi sem bizonyít a legjobban, mint az, hogy Spában és a Red Bull Ringen önálló lelátói részt kapnak a holland szurkolói. 

B.M. L. (forrás: Red Bull)

Amikor szinte gyermekként megérkezett két esztendeje a Formula 1-be, sokan azt mondták, a 17 évével túl korán kap lehetőséget a legjobbak között. Mostanra kiderült, Max Verstappen minden idők legfiatalabb versenyzőjeként abszolút kész a királykategóriára. Megállíthatatlanul tör előre, hiszen előzései élményszámba mennek, senkit sem tisztel a versenypályán – néha talán a sportszerűség határait is súrolva –, minden idők legifjabb futamgyőztese lett, amikor a Red Bullba átülve azonnal megnyerte a barcelonai futamot tavaly, és számos dobogós helyet szerezve már most a jövő, de mindenképpen a közeli jövő nagy bajnokának tartják. Mi sem természetesebb, hogy a szurkolók egyik legnagyobb kedvencévé vált, holott még nem töltötte be a huszadik életévét.

Most persze nem arra gondolunk, hogy a hölgyek is felfedezték maguknak, tavaly már nem egy szépség oldalán láthattuk – úgy tűnik, ezen a téren is felnőtt –, hanem arra, hogy a futamokon egyre több holland zászló, illetve a nevét viselő molinó látható. Nem véletlen, hogy a benne lévő marketing lehetőséget egyes pályák már most megpróbálják kihasználni. Verstappen hazai versenyének számító Belga Nagydíj szervezői már léptek is ezen a téren, és idén a spái versenyen már egy a holland tehetségről elnevezett tribün is várja a rajongókat: a Verstappen-lelátó a dupla balos Pouchon-kanyarnál lévő rész lesz. Persze nemcsak a legendás belga pálya az egyetlen, amelyik hasonló lépést tervez, ugyanis az osztrák Red Bull Ringen már létrehoztak egy ezer fő befogadására alkalmas lelátórészt a Verstappen-rajongók számára, melyet a tavalyi sikeren felbuzdulva 2017-ben azonnal minimum 5000 fősre növelnek.

Mindezt egy holland jegyértékesítő cég, a Sportstadion.nl indította el, amely történetesen a Red Bull-versenyzők hivatalos partnere, és bíznak abban, hogy egyrészt egy szék sem marad majd üres a két pályára tervezett Verstappen-lelátókon, másrészt már versenyhelyszíneket is bekapcsolhatnak a kezdeményezésükbe. A Red Bull pilótája nagyon lelkes az ötlettől.

„A Sportstadion.nl a múlt évben, Ausztriában már bizonyította, hogy képes különleges élményt kínálni a szurkolók számára. Elképesztő volt! Izgatottan várom az együttműködést, fantasztikus látvány lesz majd az én számomra is, egy élmény lesz ott versenyezni” – nyilatkozta Verstappen.

SPA,BELGIUM,31.MAY.15 – MOTORSPORTS, RED BULL JUNIOR TEAM – World Series by Renault, Formula Renault 3.5, Circuit Spa-Francorchamps. Image shows Max Verstappen (NED/ Scuderia Toro Rosso) during a F1 demo run. Photo: GEPA pictures/ Dutch Photo Agency/ Sebastiaan Rozendaal – For editorial use only. Image is free of charge.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ