Dobogóra vágyik az M-Sport Svédországban

Dobogóra vágyik az M-Sport Svédországban

MEGOSZTÁS

A FIA World Rally Championship idei második futamára készül az M-Sport EcoBoost motoros Ford Fiesta WRC-je, amely újabb világraszóló sikerre tör a Svéd Rally havas gyorsasági szakaszain.

2015 World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

A nyitó futam sikerét követően a csapat csendes alázattal készült a következő erőpróba kihívásaira. Miután az elért eredmények bizonyították az autóban rejlő potenciált – 7 szakaszt nyert a Montén a Ford Fiesta WRC. A cumbriai székhelyű csapat nem akarja hagyni, hogy a pezsgő íze elvonja a koncentrációt a felkészülés alapos munkájáról.

A csapat két ötnapos teszttel készült a szezon egyetlen téli feltételek között zajló futamára. A csapat az autó továbbfejlesztésén, valamint az ideális beállítások megtalálásán dolgozott a legtöbbet  a skandináv terep és feltételek egyedülálló kihívásaira készülve.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 18/01/2017 to 22/01/2017 – PHOTO : @World

Malcolm Wilson:

Fantasztikusan indult a szezon, de a kemény munka nem állt meg.  A csapatunk számára a legjobb lépés volt a visszatérés a pódiumra, amit már régen megérdemeltünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a kemény munkának egyetlen pillanatra sem szabad lankadnia, amennyiben elszeretnénk élni a céljainkat és tartósan az élmezőnyben kívánunk teljesíteni.

A Svéd Rally egy különleges futam, ahol hagyományosan jól szerepeltünk eddig.  Sebastien eddig már három alkalommal nyerte meg a futamot nem skandinávként. Ott [Tänak] is kedveli a nagy sebességű futamokat, így azt hiszem nem kizárt a számunkra egy újabb dobogós pozíció.

Svédország mindig is kemény futam volt, ahol a siker megfelelő előkészítés és kemény munka nélkül. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Fiesta egy jó alapokkal bíró autó, de nincsenek illúzióink arról, hogy az idei bajnokság nagyon szoros lesz.

Túl vagyunk egy ragyogó kezdeten, de mind a négy gyári csapatnak meg van a lehetősége a jövő heti  győzelemre, de ha a következő dobogós pozíciónkat megakarjuk szerezni ott kell lennünk a játék elejében. Ez mindannyiunk célja , de nem lesz könnyű.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 18/01/2017 to 22/01/2017 – PHOTO : @World

Sebastien Ogier:

Álomszerűen kezdődött a szezon a számunkra, de ez nem szabad, hogy elvakítson bennünket.  Még mindig sok tennivalónk van az igazán egyedi futam a Svéd Rally előtt.

Ez egy olyan esemény, ami igazán élvezetes köszönhetően a hihetetlen sebességnek havon és jégen, ami idén még nagyobb lesz az új autóknak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy nem hibázhatsz és nagyon pontosnak kell lenned. Gyakran csak másodpercek választják el  egymástól  a versenyzőket, így  valóban minden másodperc számít!

Ha a jövő héten ismét sikerülne dobogóra állni az egy fantasztikus kezdet lenne, ami  felülmúlná minden év eleji várakozásunkat.  Nem látom az okát, hogy ez miért ne történhetne meg, de ugyanakkor ez  a színfalak mögött  ez kemény munkát fog követelni  mindenkitől.

Még nem láttuk mindenki igazi potenciálját, de egy nagyon izgalmas és fej, fej melletti küzdelmet várok az idei Svéd Rallyn.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 18/01/2017 to 22/01/2017 – PHOTO : @World

Ott Tanak:

Nagyon várom a Svéd Rallyt. Ez az egyik kedvenc futamon, nagyon élvezem a gyors szakaszok adta adrenalin ömlést.  Idén az új, erősebb autók miatt még különlegesebb lehet a verseny.

A gyorsok nagyon élvezetesen vezethetőek – gyorsak, ritmusosak és simák. Nyugodtnak kell maradnod, koncentrálnod kell és jön a jó ritmus. Azt remélem, hogy jó télies feltételek közepette az élen tudunk, majd harcolni.

A fontos lesz, hogy az első méterektől magabiztos légy és hibátlanok legyenek a szakaszok. Azt reméljük, hogy az időjárás támogatni fog minket több, nagyobb hó fallal, támogatva minket egy kis extrával, ha  arra szükségünk lenne.

Az ideális ívek nagyon szűkek és talán a futam legnehezebb feladatát jelentik a számunkra.  Friss hóra is szükségünk lesz, mert csak akkor tudunk a nyomban maradni – különben az ideális tapadás, volt, nincs.

Türelmetlenül várom, hogy újra a volán mögé ülhessek, azt hiszem megvan a lehetőség arra, hogy egy újabb eredményes futamot zárhassunk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ