Petter Solberg a Renault DP World F1 csapat színeiben versenyez vasárnap –...

Petter Solberg a Renault DP World F1 csapat színeiben versenyez vasárnap – eF1

MEGOSZTÁS

A háromszoros világbajnok Petter Solberg a Renault F1 –es csapata tagjaként indul a virtuális Holland Nagydíjon.

  • Petter nagyon örül, hogy bemutatkoztat a Renault csapat színeiben
  • A háromszoros világbajnok, arra fog törekedni, hogy az interlagosi pályán megfelelően ötvözze a rá jellemző vezetési stílust az f1-es precizitással
  • Solberg egyetlen dolog miatt aggódik csak, mert új autójában nincs kézifék

Vasárnap – 2020.03.18.00 ó – Petter elrajtol majd a virtuális Holland Nagydíjon a Renault DP World F1 csapat színeiben. A futamot a brazíliai interlagosi pályán teljesíti majd a mezőny, amelynek apropója az, hogy a Zandvoort nem szerepel a 2019-es F1-es játékban és egy korábbi rajongói szavazás eredményeként a dél-amerikai pálya helyettesíti a holland pályát.

Nagyon nagy megtiszteltetés a számomra, hogy meghívást kaptam a Renault DP World F1 csapatába a virtuális Holland Nagydíjra. A pályafutásom során a rally volt a fókuszban, de vezethettem  F1-es autó is. Inkább nem mondom ki, hogy milyen autóról van szó, mert nem Renault volt, hanem vörös.

Nagyon örülök, hogy debütálhatok a Forma 1-ben. Remek győzelmi tapasztalatokkal rendelkezem a zárt pályás versenyekkel kapcsolatban, két rallycross világbajnoki címmel a hátam mögött. Nem hiszem, hogy vasárnap az RX stílust fogom alkalmazni, azt remélem, hogy a régi emlékek hamar visszatérnek. Az F1 egy sima stílus igényel, ahol nagyon nehéz az ideális íven maradni. De, remek szórakozás!

Komolyra fordítva a szót, nagyon jó dolog. Nagyon várom, hogy Christian-nal [Lundgraad] együtt versenyezhessek.

Az Ő Édesapjával Henrikkel fiatal korunkban versenyeztünk egymás ellen. Nagyon örülök, hogy a csapattársam egy remek rallys családból való. Mint mindig most is 110%-on igyekszem teljesíteni. Ha versenyzek egyetlen cél lebeg a szemem előtt: nyerni!

Petter F1-es versenyétt itt nézheted:  Facebook oldalán, valamint a Formula 1 YouTube ,  Twitch  és Facebook oldalain – 19:00 órától  vasárnap – május 3.

*******

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ