Változékony időjárás és eseménydús versenyek a Hockenheimringen

Változékony időjárás és eseménydús versenyek a Hockenheimringen

MEGOSZTÁS

A Drexler Formel Cup a híres Hockenheimringre látogatott, ahol Berta Benjamin mindkét futamon dobogós helyezést ért el.

A SOLUTION Racing S.E. az év legmozgalmasabb hónapján van túl. A júliust a legendás Spa-Francorchampsban kezdte, majd következett Grobnik és a Hockenheimring. Utóbbi eseményt két nap alatt bonyolították le a szervezők. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő várt a 16 fős mezőnyre.

Berta Benjamin a reggeli esős edzést sokáig vezette, végül másodikként futott be. A második felmenetel kezdetére szinte teljesen felszáradt az ideális ív. Az egyik kanyarban viszont még maradt egy nedves folt, amin a fiatal tehetség megcsúszott és átment egy magasított kerékvetőn, ennek következtében óvatosságból a pilóta idő előtt a boxba gurult. Végül kiderült, hogy a felfüggesztés nem, viszont az első szárny egyik véglapja megsérült. Benjamin ezt az edzést a 4. helyen zárta.

A szerelőgárdának sikerült orvosolni az autó sérülését az időmérő edzés kezdetéig, amely ismét esős körülmények között zajlott le, ennek végén Benjamin neve a harmadik leggyorsabb idő mellett volt olvasható. Így mindkét versenyt ebből a rajtkockából kezdhette meg.

A szombat reggeli verseny változó körülmények között rajtolt el, ahol Benjamin jól el tudott rugaszkodni. Azonban túl magabiztosan próbált bevenni egy kanyart az első körben, ezért megpördült és visszaesett a 10. helyre. Pár körön belül sikerült feljönnie az 5. helyre. Bár a futamot a leintés pillanatában a japán versenyző vezette, akit azonban később megbüntettek. Benjamin így az abszolútban 4. lett, az F3 Cup kategóriában pedig 3.

A második futamon, a sikeres rajtot követően másodikként fordult a célegyenes végén. A következő pár körben heves csata volt a pozícióért, azonban a tapadás hiánya miatt nem sikerült megőriznie. A versenyen végül harmadikként intette le a kockás zászló.

„Itt a Hockenheimringen a tavalyi második futamot sikerült megnyernem, így bíztam benne, hogy azt az eredményt sikerülni fog idén is beállítani. A változékony időjárás azonban segítette az autó beállítás karakterisztikáját. Ugyanakkor tudom, hogy az időmérőn képes lettem volna megfutni a leggyorsabb időt, de mivel sokszor forgalomba kerültem így nem tudtam tiszta kört futni. Nem voltam boldog a harmadik hely miatt. Az első versenyen történt megforgást nagyon rosszul viseltem, mert nem szoktam hibázni.A szlovákiaringi fordulóig pedig van egy hosszabb szünet, így kellőképpen rá tudok pihenni… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Különösen a szerelőimnek és a mérnökömnek tartozom köszönettel.” –összegzett Berta Benjamin.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ