Berta Benjamin kisebb mezőnyben is maximális pontot gyűjtött

Berta Benjamin kisebb mezőnyben is maximális pontot gyűjtött

MEGOSZTÁS

A SOLUTION Racing S.E. forma 3-as kalandja Grobnikban folytatódott, ahol a magyar csapat fiatal tehetsége maximális teljesítményt nyújtott.

Az FIA CEZ bajnokság horvátországi fordulójának első szabadedzését szó szerint elmosta egy hirtelen jött felhőszakadás, a következő nekifutás viszont szinte ideális körülmények között zajlott. Ott Benjaminnak nem akadt ellenfele, ő bizonyult a leggyorsabbnak. A szombati menetrend egy időmérővel kezdődött, ahol a magyar tehetség megszerezte a POLE-t. A délutáni verseny rajtceremóniája közben elkezdett szemerkélni az égi áldás, ezért a versenyigazgatóság esős versenynek nyilvánította. Szinte mindenki kereket cserélt majd az 5 perces tábla előtt vissza is váltottak slick abroncsokra a körülmények gyors javulása miatt. Ez jó döntésnek bizonyult. A futam ideje alatt a létesítmény körül sötét felhők gyülekeztek, majd a leintés után szinte azonnal le is szakadt az ég. Emiatt a díjkiosztót és az aznapra betervezett többi futamot is törölték. Beni a vasárnapi mért edzést szintén az első helyen abszolválta, majd egy eseménytelen versenyen tetemes előnyt kiépítve rajt-cél győzelmet aratott.

A csapatnak nincs sok ideje pihenni ugyanis pénteken már a Hockenheimringen köröz majd az 1-es rajtszámot viselő Dallara F317.

„Eddigi forma autós karrieremre visszatekintve nem is emlékszem ennyire kihívásmentes hétvégére, ami kicsit fura is volt számomra. Sajnos ezúttal a szokottnál kisebb mezőny állt össze. Emiatt nem nagyon volt ellenfelem a pályán, így a két rajt-cél győzelemmel értékes pontokat zsebeltem be az FIA CEZ-ben (Közép-Európa Bajnokságban). Az egyedüli fejtörést talán a szeszélyes időjárás okozta, de végül abban a „csatában” is mi maradtunk felül… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Továbbá a szerelőgárdának és a mérnökömnek is köszönettel tartozom. ” – nyilatkozta Berta Benjamin a hétvégét követően.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ