A nyári szünet után, Brnóban hatalmasat csatázott Berta Benjamin

A nyári szünet után, Brnóban hatalmasat csatázott Berta Benjamin

MEGOSZTÁS

Szeptember második hétvégéjén a tradicionális csehországi versenypályára látogatott a Drexler Formel Cup, ez pedig évek óta egybeesik az ősz eljövetelével.

A hosszú nyári szünet után az idei utolsó előtti állomásához érkezett a széria. A SOLUTION Racing S.E. pilótája Berta Benjamin már izgatottan várta, hogy július vége után ismét formula autóba ülhessen… Ezt már a versenyhétvége előtti, csütörtöki tesztnapon meg is tette, ahol több beállítást is kipróbált. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő várt a mezőnyre. Ezeken a fiatal titán a TOP 3-ban végzett, a mért edzésen végül a 3. leggyorsabb időt futotta.

A szombat reggeli verseny rajtjánál hihetetlen reakcióidővel és elrugaszkodással néhány méter alatt az élre állt. Hosszú körökig tartotta ezt a pozíciót, végül másodikként intette le a kockás zászló. A Vasárnapi időmérőn szintén a 3. helyet szerezte meg. A futam rajtját jól elkapva egy pozíciót javított. Az utolsó néhány körben hatalmas csata folyt a dobogó második fokáért, végül Benjamin az utolsó méterig okosan védekezett, így övé lett az ezüst.

„Nagyon vártam már, hogy ismét formula autóba pattanhassak… A csütörtöki tesztnapon számos beállítást kipróbáltunk, amelyek később még hasznosak lesznek, illetve a brnói aszfalt rejtélyét is igyekeztünk megfejteni. Azt érdemes tudni, hogy erre a pályára nehéz megtalálni az ideális beállításokat, mivel az aszfalt felülete különbözik a legtöbb versenypályáétól, emiatt pedig hajlamos jobban csúszkálni rajta az autó. Többé-kevésbé sikerült ezeket megtalálnunk. A vasárnapi időmérőre szerettünk volna kipróbálni még valamit, ami rossz iránynak bizonyult, így ott a korábbiaknál kicsit nagyobb hátránnyal lettem harmadik, viszont az autó stabilabb lett. A záró futamra viszont megtaláltuk az egyensúlyt. Ezúton szeretném megköszönni az egész csapatnak a belefektetett energiát, akik ismét remek munkát végeztek. Különösen hálás vagyok a szerelőimnek és a mérnökömnek”–összegzett Berta Benjamin.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ