Tudtuk, hol a cél…csak sajnos most sem értünk oda

Tudtuk, hol a cél…csak sajnos most sem értünk oda

MEGOSZTÁS

Kazincbarcikán sem járt sokkal több szerencsével az Oroszki Tamás – Fodor Gábor duó, mint az előző versenyeken, ugyanis a BMW megálljt parancsolt.

 

Nagy küzdelem volt ismét a technikával?

– Sajnos igen. Teljesen kiborultam hétvégén, de mégis próbálkoztunk az utolsó utáni percig, hogy hátha be tudjuk fejezni a versenyt…vagyis tesztet, de most sem jött össze. Letiltott az autó, hatezerig elforgattam, aztán átállt vészprogramra és már csak dadogott szegény. Az első gyorson tízszer indítottam újra bent a gyorson a BMW-t, és ez így ment végig a második szakaszon is, ott viszont már csak négy-ötezret forgattam, mert száznál többet nem mentünk. Úgy voltunk… oké leállt, bemegyünk a szervizbe, megcsináljuk és haladunk tovább, de nem akarta az istenért sem, hogy befejezzünk végre egy versenyt.

 

Csalódott vagy, és idén ennyi volt?

– Igen, tényleg az vagyok, mert úgy gondolom mindig olyan kicsin múlik az örömünk. Persze, tudom ilyen a technikai sport, de akkor is van, amikor úgy elfogyunk a kocsival együtt…naaa ez pont ilyen most. Egyébként minden alkatrész volt is nálam, ki is cserélgettük amire gyanakodtunk, de mint halottnak a csók. Feladta, kész…vége volt.

 

De hazamentél… és megnézted azért azonnal mi a baja?

– Természetesen, hát bosszantott, muszáj ilyenkor még kicsit belemászni az autóba, hogy megnyugodjak. Annyira zörgött valami, hogy ez nem is tűnt fel ott idegességemben olyan nagyon, de egyáltalán nem volt bíztató. Azt hittem el van törve a főtengely, de a lendkerék lógott, össze-vissza kalimpált, és úgy gondoljuk, hogy a kopogásszenzor a motor védelme miatt ugye letiltott. Tehát erre gyanakszunk, de majd csak akkor bizonyosodik be, ha lesz új kuplungom, és kit tudom próbálni a kocsit. Ebből a nézőpontból még hálás is lehetek, mert ha az onnan leszáll, akkor szétvisz mindent, és nem csak a kocsiban. Szóval nemhiába mondják, hogy minden okkal történik, talán egy nagyobb bajt úsztunk meg, de ezt ott az ember nem tudja mérlegelni, csak felhúzza magát, mert most sem úgy alakult ahogy szerettük volna.

 

De megnyugodtál, és már 2022-re koncentrálsz inkább?

– Hogyne, amíg mentünk tök jó hangulat volt a szervizben és a kocsiban is, így alakult, de biztosan lesz folytatás. Gábor tök ügyesen diktált, jól kezelte a menet közben kialakult szituációt, bújtuk mind a ketten a kocsit, hátha orvosolni tudjuk a nyűgjét. Remélhetőleg a legközelebbi közös versenyünkön nem szerelni, hanem inkább versenyezni fogunk. Nem tudom lesz szilveszteri futam vagy sem, hóban és jégen én nem szívesen megyek „öttel” kapargatva, abban semmi élvezet. Szépen elengedjük ezt az évet, aztán ha kicsit komótosan is, de elkezdjük összerakni a következő szezont. Vannak terveink, teljes évadban gondolkozunk…meglátjuk mit sikerül ez ügyben lépni.

 Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ