Gollerék az abszolút első helyre pályáznak…

Gollerék az abszolút első helyre pályáznak…

MEGOSZTÁS

Kazincbarcikán már ismét egy Peugeot 208 R2 versenyautóval feszegeti majd a határokat Goller Ákos és Tóth Szabi.

 Egy kis szünet után jöhet a folytatás Kazincbarcikán?

– Igen, volt egy kis pihenőidőnk Eger óta, és most egy számomra tök idegen pályán folytatódnak a csaták. Szabinak rémlik egy-két szakasz, amire ő is úgy emlékszik, hogy nagyon régen volt, szóval igazából a pályabejárás során leszünk majd okosabbak. Illetve számomra teljesen új lesz a prológ is, nem mentem még ilyen salakos pályán, ami egyébként nem számít bele a versenybe, de kötelező elrajtolni rajta. Több újdonság vár… leginkább rám ezen a futamon, de szeretnénk megugrani az általam felállított léccet, akkor is, ha kicsit magasabbra tettem.

Van változás a csapat életében, mert ismét Peugeottal indultok.

– Mertünk egy nagyobbat álmodni, annak ellenére, hogy a Citroennel terveztem az évet. Úgy érzem fejlődtem annyit, hogy remélhetőleg át tudom ültetni a Peugeotba a tanultakat. Mivel fontos számomra az eredmény, ezért a saját terveimet is felülírva jött a döntés, hogy már idén váltok. De egyébként rengeteget köszönhetek a Citroennek, hiszen általa fejlődtem, és megpróbálom átmenteni a tapasztalatokat.

 Nem volt elég a kategóriához a „régebbi” technika, vagy mi a váltás oka?

– Az eredménycentrikusságom erősebb, mint bármi más, és ez pont elég volt ahhoz, hogy meglépjem azt, amit későbbre terveztem. Mentem már Peugeottal, aztán a Citroennel, így lesz viszonyítási alapom ahhoz, hogy lássam melyikből mennyit lehet kihozni. Egyébként még nem ültem az új autóban, az ülés beállítását is majd csak a verseny előtt végezzük el, szóval gyorsan történtek az események.

Bátran fogsz autózni?

– Most úgy gondolom igen, mert anélkül nem lehet elérni azt az eredményt, amire én vágyom. A rajtban megpróbálom kizárni a hétköznapokat, és minden egyéb olyan tényezőt, ami befolyásolhatja a versenyzésemet. Ez többé-kevésbé sikerülni is szokott, meglátjuk mit hoz számunkra az előttünk álló viadal. Népes a kategória, az álmom pedig egy abszolút első hely.

Reklámpartnereink:

Goller-Trans Kft.; B&ZS Bútor Kft.; HRT Spedition Kft.; motorsport.hu

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: PSZA

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ