Teszteltünk, jöhet a nagyobb falat a Zemplénben

Teszteltünk, jöhet a nagyobb falat a Zemplénben

MEGOSZTÁS

Kazincbarcikán tesztelte a BMW-t Somogyi Zoli és Zoltán Kevin, ahol ismét beleszólt a technika ördöge a srácok örömébe, de nem mentek hiába, hiszen a versenyautó próbára lett téve.  

Ismét kibabrált veletek a technika?

– A fékkel volt egy is problémánk, és a szervizparkba érkezésünk után úgy döntöttünk, hogy az nem játék, így inkább a hátralévő szakaszok teljesítését elengedtük. Egyébként amiért mentünk azt mondhatjuk megkaptuk most is, hiszen jól sikerült a futómű beállításunk, a gumikat is tudtam tesztelni, szóval azon kívül, hogy nem értünk célba, minden oké…várjuk a nyíregyházi viadalt.

Sikerült mindent letesztelni Kazincbarcikán?

– Szerintem igen. A szervezés és a szakaszok is szuperül lettek összerakva. Igazi ralipályák, amiben a gyors részektől a visszafordítóig, erdő, murva, faleveles, lefele-felfele…tényleg minden adott volt ahhoz, hogy tesztelhessünk. Nagyon tetszik ez a Rudabánya-Imola, valóban fantasztikus, élmény rajta autózni. Még így is, hogy csak négy gyorsot tudtunk menni, azért mindenképpen megérte ott lenni, és lecsekkoltuk a kocsit a következő futam előtt.

Hány százalékosnak értékeled „Kisbuszos” navigálását?

– 150 %. A beugrós navigátorom, Zoltán Kevin…hát mondanom sem kell, hogy azért meglátszik, mikor valaki ilyen fiatal, bátor és látja a bal oldali eseményeket is fejben, mivel eredetileg ő is pilóta. Ennek köszönhetően olyan plusz információkkal tudott nekem menet közben segíteni, hogy néha csak néztem. Tök jól visszamondta az itinert, amitől én kicsit egyébként mindig tartok, mert ugye maximalista vagyok ebben is, és lazán megugrotta ezt a feladatot, le a kalappal előtte. Remélem ülünk még hasonló felállásban együtt a versenyautóban, ahol már célba is érünk.

Mindjárt lehet menni ismét pályát járni…csak a Zemplénbe.

– Igen, a teszt is ezért volt, hogy a nyíregyházi futamon egy kicsit képben legyünk, és ami el tud romlani, az most jöjjön ki hibának, ne egy nagyobb volumenű versenyen. Az új szervizcsapat megoldott mindent, ezt is orvosoljuk hétvégéig… és bízunk benne, hogy most már tényleg egy célba éréssel jutalmaznak meg minket az égiek, mert nagyon ránk férne. Most is, mint mindig… bizakodva gurulunk majd a rajtvonalhoz, akkor is, ha egy igazán nagyszabású és nehéz verseny áll előttünk.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.; Perfekt Beton Kft.; Metró Beton Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt / www.rvo.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ