Tänak: “… a második helyet is elfogadtam volna.”

Tänak: “… a második helyet is elfogadtam volna.”

MEGOSZTÁS

Ott Tänak arról beszélt a wrc.com-nak, hogy a Thierry Neuville és a közte kialakult nagyon intenzív csatában – ADAC Rallye Deutschland – elfogadta volna a második helyet is a futam céljában.

A péntek reggeli nyitó gyors után Neuville állt az összetett élére, majd az azt követő szakasz után Tänak nevét láthattuk ugyan ott. A nap végén mindössze 2.8 másodperc volt a különbség a két versenyző között hét gyors után.

A kialakult izgalmas párharcnak a szombat délutáni Panzerplatte 1 – 41.17 km – szakasz vetett véget, ahol Neuville bal hátsó defektje megkönnyítette Tänak számára zsinórban a harmadik győzelmet Németországban.

A defekt(ek) magas kockázata miatt Tänak folyamatosan arról beszélt. hogy elsődleges célja a hibamentes vezetés, azonban a futamot követően elismerte, hogy elfogata volt a Neuville mögötti második helyet a szezonvégi egyéni világbajnoki címe érdekében.

Pénteken általában egy-két tized volt a különbség közöttünk a javamra, de szombaton minden ez az ellenkezőjére fordult. Thierry gyorsabb volt nálam. Nagyon nehéz volt akkor, azt kell, hogy mondjam, ha ugyanígy folytatódott volna a küzdelmünk, akkor a második helyet is elfogadtam volna. Természetesen minden alkalommal a hibátlan teljesítményre törekedtem, a határon autózva, Végül sikerült, megcsináltuk.

A győzelem lehetővé tette Tänak számára, hogy 33 pontra növelte előnyét Neuville előtt. Az összett ést éllovasa hasonló megközelítést ígért a szeptemberi Török Rallyn is – 09.12-15. – amelyet egy évvel ezelőtt megnyert Latvala és Paddon előtt.

A török futam határozottan a szezon legnehezebb rallyja. Bizonyos szempontból, a leggyengébb tavalyi futamunk volt. Valójában nem volt teljesítményünk és lassúak is voltunk, de végül okos megközelítéssel sikerült megszereznünk az első két helyet. Idén nagyon keményen dolgozunk, hogy jobb teljesítményt tudjunk nyújtani. A csapat alaposan felkészült erre a durva futamra. A rallynak hasonló megközelítéssel  vágunk neki, mint most itt : el kell kerülnünk a defekte(ke)t.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ