Rossi szemezik az ACI Rally Monza-n való részvétellel

Rossi szemezik az ACI Rally Monza-n való részvétellel

MEGOSZTÁS

A MotoGP kilencszeres világbajnoka Valentino Rossi élénken érdeklődik a FIA WRC idei zárófutamán az ACI Rally Monza való indulásán. A Monster Energy Yamaha motorosa jelenleg Covid-19 fertőzéssel küzd és odahaza lábadozik miközben ki kell, hogy hagyja a spanyolországi Teruel GP futamait.

A 41 éves olasz szupersztár számára nem idegen egy WRC vezetése az észak-olasz versenyen. Vale hétszeres győztese az aszfaltos versenynek, amelyet a hónap elején felvettek a FIA WRC 2020-as versenynaptárba.

A futammal kapcsolatos terveiről Rossi azt mondta, hogy „Tudok Monzáról, sokan hívtak már!”

„Nem az volt a tervem, hogy Monzában versenyezzek. Idén is Abu Dhabiban szerettem volna versenyezni, de a helyzet megváltozott, miután a FIA WRC zárófutamát rendezik Monzában. Így sokkal érdekesebb a számomra ez a helyzet és szeretném látni a lehetőségeimet.”

Rossi legutóbb 2018-ban nyerte meg a monzai versenyt, egy Ford Fiesta RS World Rally Car volánja mögött.

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener elismerte, hogy a cumbriai székhelyű csapat érdekelt abban, hogy az olasz motoros legenda szerepeljen a csapat kötelékében a december 4-6. közötti futamon.

Már több éve dolgozunk együtt Valentinóval. Nagyon jó lenne látni ismét ilyen rendezvényeken. Az a véleményem, hogy Monza igazán érdekes lehetőségeket fog hozni a WRC-re. A verseny története során számos ismert nevet vonzott.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke Andrea Adamo pár nappal ezelőtt nyilatkozott arról, hogy „sztárversenyzőt” szeretne a monzai futamra a Hyundai Shell Mobis WRT kötelékébe.

Andrea Adamo: Több autóban gondolkodunk a monzai futamon. Nagyon jó lenne, ha lenne, egy megfelelő vendégünk, akinek a segítségével fel tudnánk hívni az emberek figyelmét a rali világbajnokságra.

Nem tagadom, hogy van egy lehetséges pilóta, akivel azon dolgozom, hogy több autónk legyen Monzában.

Az ex-F1-es és a jelenlegi DTM pilótát Robert Kubicát is emlegetik a monzai szerepléssel kapcsolatban. A lengyel 2012 és 2015 között versenyzett a WRC-ben és első szezonjában megnyerte a WRC2 kategóriát. 2014-en pedig megnyerte a Monza Rally Showt.

Rossi számára sem idegen a WRC-ben való versenyzés, hiszen két alkalommal versenyzett a Wales Rally GB, míg egy alkalommal a WRC új-zélandi futamán is részt vett.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ