Rónai Tamás, Stern Roland – erős nyitány a Hungaroringen!

Rónai Tamás, Stern Roland – erős nyitány a Hungaroringen!

MEGOSZTÁS

Szombat délelőtt a formaautók versengése során nyitófelvonásként az időmérő edzést tartották meg, majd késődélután következett a hétvége első versenye, ahol Rónai Tamás a magyar abszolút 2. helyen, Stern Roland pedig a Renault értékelésben az élen végzett!

A Gender Racing Team pilótái remekül helytálltak a 19 autót számláló, külföldi versenyzőkkel is teletűzdelt darálóban. A bajnokság nagy esélyese, Rónai Tamás idén új szerelőgárdával indult harcba, akik rögtön ügyesen reagálták le a felmerülő nehezségeket. Így emlékezett meg erről a fiatal tehetség:

Idén új szerelőkkel és mérnökkel vágtunk neki a szezonnak. Ezúton szeretném megköszönni a srácoknak a remek munkát! Kölcsönösen tiszteljük és meghallgatjuk egymást, adunk a másik véleményére, ennek pedig meg is van az eredménye. Hosszú napon vagyunk túl, és úgy érzem, mindent kihoztunk a lehetőségeinkből! Várjuk a vasárnapot, ha a délutáni versenyre leesik az eső, az eltüntetheti a technikák közötti erőkülönbséget. Rajtunk nem fog múlni a siker, beleadunk apait anyait, az abszolút győzelem a cél!” – szombaton ez utóbbihoz nem is kellett sok, a Gender Racing Team pilótáját egy elképesztő rajt után végig a határon autózva, a második helyen intette le a kockás zászló.

Stern Roland a Renault kupában második rajtpozícióból indulhatott, ennek ellenére koránt sem volt maradéktalanul elégedett. A teszten tapasztalt probléma a kvalifikáció, majd a verseny alatt is több alkalommal jelentkezett.

A pénteki edzések után szombaton is megtréfált a váltó, de a versenyre átnéztük, és rendbe raktuk az autót – ám a probléma ismét felütötte a fejét. Már a rajtnál nehézségeim támadtak, ennek ellenére valahogy kigépészkedtem az első néhány kanyart, és ezután már stabilan tartani tudtam a kategória második helyét. A futam vége felé aztán Fortuna is a kegyeibe fogadott, és végül, ha kalandos módon is, de megszereztem a Renault kategóriagyőzelmet! Vasárnap sincs megállás, szeretnék minél előkelőbb pozícióban végezni. Minden begyűjtött pont nagy jelentőséggel bírhat a végelszámolásnál!” – mondta el Stern Roland, aki bízik benne, hogy többet nem fog ki rajta a technika ördöge!

Vasárnap újabb feladat vár a Gender Racing Teamre, ismét időmérő edzést, és versenyt rendeznek az országos gyorsasági autós bajnokság és a zónakupa formaautós mezőnyének a Hungaroringen. A belépés a paddock területére, és 14 év felett a boxutcába is megengedett, és ingyenes!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ