Renties Ypres Rally Belgium (2021. 08.13-15.) nevezési listájának margójára

Renties Ypres Rally Belgium (2021. 08.13-15.) nevezési listájának margójára

MEGOSZTÁS

A FIA WRC történetének első alkalommal megrendezésre kerülő, aszfaltos  Renties Ypres Rally Belgium (2021. 08.13-15.) pénteken közzétett nevezési listája alapján 108 egység indulása várható, amely 2015-ös Rallye de France – Tour de Corse 123 egysége után az elmúlt hat év legnépesebb mezőnyét jelenti.

A gyártói pontverseny éllovasa a Toyota Gazoo Racing négy Yaris WRC-vel képviselteti magát – Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä , Takamoto Katsuta összeállításban.

A futam korábbi győztesei Thierry Neuville és Craig Breen – Hyundai Shell Mobis WRT – mellett Ott Tänak is egy-egy Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött igyekszik megszerezni a győzelmet a versenynaptárban debütáló aszfaltos futamon.

Az M-Sport Ford WRT-t a Teemu Suninen-t helyettesítő Adrien Fourmaux és Gus Greensmith helyettesíti egy-egy Ford Fiesta WRC-vel.

Az RC1 kategória tizedik WRC-jét a francia Pierre –Louis Loubet fogja terelgetni a Hyundai 2C Competition csapat színeiben – Hyundai i20 Coupe WRC.

Suninen visszalépésével a a WRC2 kategóriában Tom Kristensson lesz a beugró az M-Sport Ford színeiben, Nikolay Gryazin továbbra is egy Volkswagen Polo GTI R%5 volánja mögött igyekszik a kategória leggyorsabbja lenni, míg Oliver Solberg és Jari Huttunen ezen a futamon fogja táncba vinni a Hyundai i20 N Rally2 autóját.

A hazai pilóták uralják a 18 fős WRC3-as nevezési listát. A francia bajnok Yohan Rosselre a hazai pilóták közül Ghislain de Mevius, Kris Princen, Vincent Verschueren és Maxime Potty fognak majd vadászni.

A FIA Junior WRC kategóriában hat nevezés érkezett.A kategória éllovas, Sami Pajari mellett, Martins Sesks, Jon Armstrong, William Creighton, Robert Virves és Lauri Joona neve szerepel a nevezési listán.

Az RGT kategóriában több Alpine A110-es autó színezi majd a futamot.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ