PannonKlinika Teszt Rallye az A123 és Built IT Kupákért

PannonKlinika Teszt Rallye az A123 és Built IT Kupákért

MEGOSZTÁS

PannonKlinika Teszt Rallye az A123 és Built IT Kupákért
Az Országos Rallye3 Bajnokság-, és a Déli Régió Rallye3 Bajnokság 1. futama.

A szezonnyitó. Nem játék!

2019. március 15-16., Orfű.

Kik indulhatnak idén Orfűn? Mindenki, aki szeretne! Az amatőr versenyzők a MARB és a Sprint összevonását követően egy mezőnyben, a Rallye3 bajnokság első OB és regionális futamaként indulhatnak, míg a Licenceseink, azaz, az ORB, ORC, Rallye2 és Historic versenyzők a Licences kategóriában, tesztelési céllal teljesíthetik az eseményt.

www.facebook.com/deliregio

Az esemény időpontja idén is rendhagyó, hiszen péntek-szombat-ra esik. A hosszúhétvégére való tekintettel és az érintettek kérésének megfelelően került péntek-szombatra az esemény, így a verseny után mindenkinek megmarad a vasárnapja a családra, pihenésre, vagy a Licenceseknek az orfűi fellépés-, teszt után az autó további felkészítésére az egri verseny előtt.

A verseny programja a „szokásos”: akinek szüksége van rá, annak pénteken, Pécsett MNASZ gépkönyvezésre lesz lehetősége, aztán adminisztratív és technikai átvételek következnek Orfűn, majd pályabejárás, és este versenyzői eligazítás rajtszám osztással a Rácz Tanyán kialakított versenyirodán, szombaton pedig, reggeltől estig verseny. Az idei évben is irányonként 3, azaz, összesen 6 gyorsasági szakasz várja az indulókat. Ez azt jelenti, hogy a Rallye3 történetének és egyben a 2019-es versenyszezon első versenyének versenytávja összesen (3+3)*7km, azaz, 42km gyorsasági szakasz, Orfű festői környezetében.

A Pannonklinika Teszt Rallye – nomen est omen – kettős célt szolgál: hivatalos, bajnoki évkezdet a Rallye3 versenyzők számára, ugyanakkor professzionális, verseny szimuláció – teszt a Licencesek számára.

Az eddig beérkezett nevezések alapján idén is színes lesz a paletta, ugyanis a legkisebbektől a legnagyobbakig minden és mindenki megtalálható lesz Orfűn. Természetesen várjuk a régióban eddig is érdekelt Rallye3 versenyzők javát – többek között sok Ladás párossal. Ugyanakkor annak is örülök, hogy az ORB/ORC mezőnyéből és élmezőnyből is több autó lesz látható köztük lesz WRC, és R5-ös autó is gazdagon.

A korábbiakban publikáltatktól eltérően, pár nappal később. 2019. március 11-én, hétfőn lesz az előnevezési zárlat, így addig van lehetőség alap-áron nevezni, azt követően pedig majd a helyszínen.

Szintén fontos kérdés az időjárás: jelen állás szerint biztos, hogy nem lesz hó! A hosszú hétvégén 10-14 oC közötti hőmérséklet, és talán 1-3mm csapadék várható, amit a versenyautók 2 gyorsasági alatt fel is tudnak szárítani. Így az indulók vízen és szárazon is autózhatnak majd.

A versenyzők, érdeklődők számára – hazánkban első alkalommal – készített a rendező úgy nevezett „Rallye Guide” dokumentumot, amely a verseny alapvetései mellett az ajánlott szállások listáját is tartalmazza, megkönnyítve a versenyre távolabbtól érkezők szállásvadászatát.

Úgy tűnik, minden adott ahhoz, hogy ismét jó hangulatban ébresszük fel együtt téli álmából a hazai ralit, Orfűn!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ