“Onnan folytatjuk, ahol az utolsó gyorsaságin abbahagytuk!”

“Onnan folytatjuk, ahol az utolsó gyorsaságin abbahagytuk!”

MEGOSZTÁS
Salgó Rallye: Turán Friciék nyerték a power stage-et Ostbergék előtt
“Onnan folytatjuk, ahol az utolsó gyorsaságin abbahagytuk!”
Turán Frici és Farnadi Ági jól indította a szezonnyitó Salgó Rally-t a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A páros ugyanis egy balszerencsés defektet követően kétszer is második időeredménnyel ért célba, majd a power stage győzelemmel elhozta a maximális pontot Ostbergék előtt, így végül az összetett 5. helyen végzett.
“Összességében jó napot zártunk, élveztük a versenyzést. Az első gyors előtti etap szakaszon kaptunk egy jobb hátsó defektet, amit már sajnos nem volt időnk kicserélni, csak fújni tudtunk a gumiba. Ezt a gyorsaságit el is engedtük, a szakasz felétől ugyanis már nem tudtunk tempót autózni. Mivel az idei szezonban új abroncsokkal versenyzünk, meg kell találnunk még az összhangot, de a nap végére egyre jobbak lettek a beállításaink, amit az eredményeink is tükröztek. Optimistán várjuk a következő versenyt, sokat tanultunk most, finomítottunk a Polo beállításain, így szerintem a Boldogkő Rallye-n már az első gyorsasági szakasztól ott lehetünk az élbolyban” – értékelte a Rallye1-es mezőny első bajnoki futamát Frici.
“Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, Fricivel és a teljes csapattal gördülékenyen ment a közös munka, és minden helyzetet jól kezeltünk. A végén összetett ötödikként zártuk a Salgó Rallye-t, ami egy jó eredmény, főleg annak tükrében, hogy indítottuk a versenyt. Folyamatosan egyre jobb tempót autóztunk, sőt az utolsó gyorsaságin nyerni is tudtunk, ami duplán kárpótolt minket mindenért. A következő versenyen ott folytatjuk, ahol itt abbahagytuk” – teszi hozzá Ági.
“A power stage-en mi voltunk a leggyorsabbak, így sikerült a maximális pontot elhoznunk Ostbergék elől, ami nagyon jó érzés volt. A szombati munkanap ellenére sok néző kilátogatott a pályákra, élveztük, hogy újra ennyi szurkoló előtt versenyezhetünk. Alig várjuk, hogy ismét autóba ülhessünk” – zárja Frici.
Az ORB következő futamát, a Boldogkő Rallye-t április 23-án rendezik.
A szöveg forrás: Turán Motorsport / Facebook
matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ