Ogier az élen! Tänak, Sordo out! Drámai szombat! – WRC Rally Italia...

Ogier az élen! Tänak, Sordo out! Drámai szombat! – WRC Rally Italia Sardegna

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship / Round 05 / Rally d’Italia Sardegna / 3-6 May, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Katasztrófálisra sikeredett a Hyundai Shell Mobis WRT csapatának mai napja. Az élről esett ki Ott Tanak, majd Dani Sordo is elveszítette a második helyét. Miközben Thierry Neuville “sebességtelenséggel” küzd és társai kiesésének követően felléphetett a dobogó alsó fokára. A világbajnoki címvédő Ogier vezeti a futamot szombat este, négy gyorssal a vége előtt. Ne feledjük tegnap Ő takarított! Az első tízben hat WRC2 kategóriájú versenyzőpáros található. Østberg technikai problémái miatt a kategória második helyén áll 2.7 másodperccel Huttunen mögött, de szabadkozik, hogy mindent meg fog tenni a futamgyőzelemért! Tänak egy nagyobb sziklával “találkozott” a nyomban, ami megtörte a a bal első felfüggesztését, míg Sordo bal hátsója bánt egy ütközést és veszítette el a kerekét. Betli a javából! Ogier és Evans közben gyorsró-gyorsra tették a dolgukat, miközben barátságot kötöttek a sikerhez szükséges elengedhetetlen szerencsével.

Andrea Adamo – Hyundai Motorsport :

Biztos vagyok abban, hogy nem ez volt az a nap, amelyet kívánhattunk volna magunknak, amiért keményen és szenvedélyesen dolgozunk. Portugália után ismét nem olyan eredményekkel megyünk haza, mint amelyekkel kellene.
Továbbra is a munkára kell koncentrálnunk! Ez azt jelenti, hogy három autót készítünk fel a záró napra, és mentenünk kell a menthetőt. Azután amilyen gyorsan csak lehet fel kell zárkóznunk , már a következő futamon, mert az ilyen eredmények és teljesítmények elfogadhatatlanok.
A legrosszabb, amit tehetnénk ebben pillanatban, hogy megpróbálnánk bűnbakot keresni, vagy felróni a hibákat és mutogatni. Nyugodtnak kell maradnunk. Meg kell értenünk, hogy milyen területeken kell tovább fejlődnünk. Elkeserítő nap volt a mai, de holnap újra folytatjuk!

WRC 18. Rally Italia Sardegna állása

1. Ogier/Ingrassia – Toyota Yaris WRC 2:50:33.1 ó
2. Evans/Martin – Toyota Yaris WRC +38.9 s
3. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC +1:01.6 p
4. Katsuta/Barritt – Toyota Yaris WRC +4:01.2 p
5. Huttunen/Lukka – Hyundai i20 R5 +8:09.6 p
6. Østberg/Eriksen – Citroën C3 Rally2 +8:12.3 p
7. Rossel/Coria – Citroën C3 Rally2 +8:57.5 p
8. López/Vallejo – Škoda Fabia Rally2 evo +9:35.3 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ