Montalegre RX – WRX Supercar elődöntők, döntő – Mattias Ekström ismét!

Montalegre RX – WRX Supercar elődöntők, döntő – Mattias Ekström ismét!

MEGOSZTÁS

23 °C fokot mutatnak a montalegrei hőmérők, míg a pálya 41.7 °C fok és száraz. Nézzük hogyan sikerül a 12 fős mezőny számára az elődöntő hat-hat, majd a döntő hat köre. Komoly csatákra számíthatunk, itt már bármi megtörténhet!

Döntő:

Remekül rajtolt P. Solberg, míg Kristoffersson megelőzte Ekströmöt, akit maga mögé utasított Nitisst is! A második kör végén elszálltak P. Solberg győzelmi esélyei miután egy bal hátsó defekt megpecsételte a sorsát! Azonban Mattia s Ekström megmutatta mindenkinek a klasszisát. Korai rajt miatt kétszer kellett jókereznie. Így kellett felépíteni a futamot! A svéd zseni 0.567 másodperccel Loeb-öt és 0.909 másodperccel Kristofferssont is maga mmögé utasította és két győzelemmel áll az élen! Timmy Hansen, Reinis Nitiss és Petter Solberg finiseltek a leírt sorrendben a portugáliai világbajnoki futamon.

Petter Solberg, Mattias Ekström, Sebastien Loeb, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen és Reinis Nitiss a montalegrei futam döntőjében.

Elődöntők:

1. elődöntő – Petter Solberg minden értelemben a leggyorsabb volt az első elődöntőben. +:57.377 perccel nyert Kristoffersson (+1.438 s) és Nitiss (+3.811 s). Nem jutott a döntőbe K.Hansen, K. Block és Timerzyanov.

2. elődöntő – Mattias Ekström nyerte a második elődöntőt 3:58.543 perccel. Mögötte Sebastien Loeb (+0.739s) és Timmy Hansen (+1.193 s) jutottak a fináléba. Heikkinen, Baumanis és a Bakkerud (DNF) mögöttük a további sorrend.

Az elődöntők rajtrácsa

Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ