Megviccelte őket az eső – Kurtos Robi – Azari Viktor

Megviccelte őket az eső – Kurtos Robi – Azari Viktor

MEGOSZTÁS

A Parasznya-Lyukóbánya futam Kurtos Robi és Azari Viktor számára igencsak kalandosra sikerült. A srácok nem készültek az esőre, ezért a slick gumiknak köszönhetően többet autóztak az út szélén, mint rajta.

Megint csak a kalandozásból állt számotokra a verseny?
– Igen. Nem készültünk fel kellően az őszi időjárásra, mert ugye milyen jó idő volt az előtte lévő napokon, és hát aznap meg ömlött az eső. Persze, hogy szép kerek legyen a sztori, gumink természetesen nem volt, minek az. Megvágtuk a slickeket, de hát azzal meg többet mentünk az út szélén, mint rajta. Kétszer is beestünk. Egyszer a kitérőben, aztán pedig az S kanyarban. Aztán már nem is akartam kockáztatni, ezért úgy döntöttem, amikor lejöttünk az elsőről, hogy csak akkor megyünk tovább, ha eláll az eső és kicsit szárad a pálya. De mire ránk került volna a sor, addigra ismét rázendített, és csak esett és esett.

Hány szakaszt sikerült teljesíteni?
– Hat gyors helyett csak négy volt megtartva, és mi abból is csak kettőn mentünk. A verseny végét attól függetlenül megvártuk, mert a szervizes srácok akkor már megnézték a versenyt, és a finom kaja is oda volt már rakva. Szépen komótosan megkajáltunk, aztán elkezdtünk csomagolni. Amikor már pakoltunk, akkor történt a baleset. Sajnáljuk a srácokat, és jobbulást kívánunk nekik.

A kocsival amúgy minden rendben lett volna, ha van megfelelő gumitok?
– Nem egészen. Nagyon gyenge volt a kocsi, ezért újra kell megint programozni. Elvileg jövőhéten erre sort is tudunk majd keríteni, és akkor ez is megoldódik. Így még a következő versenyünk előtt azért kicsit rendbe kell rakni a verdát, mert itt-ott azért odaért. És nem mindenhol csak a gaz súrolta. „De én egy rendes ember vagyok, csinálok mindenkinek munkát, mert valamiből meg kell élnie a kasztnisnak, a festőnek, meg a dekorosnak is” – mondja Robi nevetve.

Október közepén irány a Mecsek Rali?
– Igen, az a soron lévő verseny, amin szeretnénk ott lenni, mert végre van versenykiírás is. Valamint annak is örülünk, hogy úgy néz ki, lesz még utána is egy futam a Budapest Rali helyett, mégpedig Egerben. Igaz novemberben már bármilyen idő lehet, de szerintem hozzám hasonlóan sokan szeretik az egri pályákat. De előbb a Mecsek Ralira kell majd ezerrel koncentrálni, és időben felkészíteni a kocsit. Legalább még most kiderült ezen a teszt futamon, hogy kicsit lomha lett az autó, és így tudjuk még korrigálni a hibákat.

Reklámpartnerünk:
East Motorsport; Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Certa Kft.; ZÉG Kft.; Alu Casting Support Kft.; Orbitex Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Máté Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ