Marton a dobogón! Petter Solberg egy másik dimenzió! Ekström nyert… – FIA...

Marton a dobogón! Petter Solberg egy másik dimenzió! Ekström nyert… – FIA WRX 2018 RD1

MEGOSZTÁS

Remek magyar eredmény született az S1600 kategória döntőjében, miután Marton Gergő bejutott oda. Óriási csatában végül Gergő a harmadik helyet szerezte meg, amihez ezúton gratulálunk! Az S1600 kategória elődöntőjében a Szijj Zsolti a negyedik helyen zárt! A FIA ERX Supercar kategóriában Kárai Tomi az elődöntőjében a hatodik helyet szerezte meg és nem jutott a döntőbe!

A WRX Supercar kategória végeredménye ezekben a pillanatokban gyakorlatilag megjósolhatatlan! Nézzük az elődöntők rajt rácsának beosztásait – Klik!

Az elődöntők történései:

1. elődöntő: Petter Solberg, Johan Kristoffersson és Andreas Bakkerud jutott a döntőbe. P. Solberg végig más dimenzióban a saját tempójában autózott, míg a rajt után Solberg és Kristoffersson közé befurakodó Bakkerud feltartotta a regnáló svéd világbajnokot, aki az 5. körben kiment a jokerre és visszatérve megelőzte Bekkerudot. Jó menet volt! Azt gondolom, hogy idén kevesen fogják a PSRX Volkswagen Sweden párosát megverni!

2. elődöntő:

A rajt utáni pofozkodást követően Timmy Hansen elnyúlt a mezőnytől, de az utolsó kör első métereiben Timmy Hansen az élről lelassult majd kapott innen – onnan. Ekström szinte az utolsó helyről nyert, Loeb és Grönholm előtt. A finn srácot jó alaposan meglovagolta a jókerről visszatérő Grosset – Janin.

Összejött a P.Solberg, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud, Nicolas Grönholm döntő. Nem semmi lesz az tuti!

Ekström nyert a a barcelonai futamot, miután Petter Solberget kivezette a rajt utáni balosban, aki a pályatartozék hatalmas “balonnak” ütközött! Hatalmas csata alakult ki Kristoffersson és Ekström között. A két svéd csatájában aj jobb jokert teljesítő Ekström nyert. Hiába autózott más dimenzióban P. Solberg Ekström szétzúzta azt! Én megbüntettem volna!

FIA ERX Supercar

Eredmények

FIA ERX S1600

Eredmények

A pálya hossza: 1.133 kilométer
A pálya 60.4 % szilárd burkolatú (aszfalt), 39.6 % murva

Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ