Loeb visszatérése 2018-ban a mexikói futamon valószínűsíthető

Loeb visszatérése 2018-ban a mexikói futamon valószínűsíthető

MEGOSZTÁS

Az Autosport.com értesülései szerint a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb “részmunkaidős” visszatérése a WRC-be a 2018-as mexikói futamon valószínű.

Loeb korábban már kifejtette a nyilvánosság részére, hogy a 2018-as szezon fő prioritása a Peugeot WRX programja lesz a számára.

A francia géniusz részt vesz a 45 nap múlva kezdődő 40. Dakar Rally 10.000 kilométeres  futamán, Peru – Bolivia – Argentina útvonalon. A Peugeot 2018 után azt tervezi, hogy befejezi az off-road programját, így Loeb számára a Dakar győzelem megszerzésének reménye jövő januárban nagy valószínűséggel utoljára lehetséges.

Loeb Montén való részvétele elméletileg kivitelezhető lenne, de akkor a repülőtérről a pályabejárásra kellene beesni. A Svéd Rallyval egyidőben zajlik majd a Peugeot WRX teszt programja. Ezek tükrében az első lehetőség a visszatérésre a mexikói futam. Loeb Mexikóban nagyon sikeres volt pályafutása során, zsinórban hatszor nyerte meg a közép-amerikai, Leon központú futamot.

Yves Matton – Citroen Racing, csapatfőnök – szerint a Citroen hamarosan véglegesíti versenyzőpárosait, most korai még beszélni a pilótákról.

A hétvégén a Rallye du Var futamán egy Peugeot 306 Maxival vesz részt Sebastien Loeb.

A francia futamon Yoann Bonatoval a “B1-ben” első alkalommal láthatjuk az új Citroen C3 R5-t, míg Stephane Sarrazin egy Toyota Etios R4-sel áll majd rajthoz. Gilles Panizzi egy Peugeot 208 T16-, míg Francois Delecour egy Aston Martin Vantage GT4 volánja mögött lesz látható.

Hamarosan kiderül minden!

matezsoltee

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ