Kristoffersson és a PSRX Volkswagen Sweden tökéletes hétvégéje

Kristoffersson és a PSRX Volkswagen Sweden tökéletes hétvégéje

MEGOSZTÁS

Kristoffersson és a PSRX Volkswagen Sweden  tökéletes hétvégéje

  • Johan álomhétvégét produkált
  • A PSRX Volkswagen Sweden harmadik dupla dobogója a szezonban
  • Mindkét World RX sorozat élén a PSRX csapata

Johan Kristoffersson tökéletes hétvégét produkált a norvégiai hétvégén a World RX -ben . Mindent nyert, mindent!

A világbajnokság idei ötödik futama egy csapatról szólt a PSRX Volkswagen Sweden-ről, a Polo R Supercar-ról, és a csapat emberéről.  A szupersztár egy svéd herceg volt a Pokolban, aki egyértelműen a mezőny fölé nőtt. Johan Kristoffersson megismételte a 12 hónappal ezelőtti győzelmét. Johan a helli futamot követően 31 ponttal vezeti a bajnokságot legközelebbi riválisai előtt.

Nem csak Kristoffersson negyedik győzelmét ünnepelhette a csapat, hanem az idény harmadik dupla dobogós teljesítményét is, amelyet  a helyi szupersztár Petter Solberg harmadik helyével ért el, a Polo R Supercar volánja mögött.

A több, mint 24000 néző nem csalódott PSRX Volkswagen Sweden csapatában. A döntő rajtjának első pillanatától láthatták Johan Kristoffersson vezetését, miközben Petter Solberg a második helyen autózott. Mr. Hollywood-é volt a legjobb reakcióidejű rajt, amellyel kiérdemelte a Monster Supercharger díjat.  A hatkörös döntő ötödik körében csúszott a harmadik helyre Solberg miután megelőzte őt a jobban jokerező Mattias Ekström.

Pilóták Q1 Q2 Q3 Q4 SF F
Kristoffersson 1 1 1 1 1 1
P.Solberg 3 4 3 8 3 3

 

FIA World RX Championship 2018 / Round 05, Hell, Norway / 08-10 of June, 2018 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

Johan Kristoffersson – Ez egy hihetetlen hétvége volt. Végig remekül éreztem magam az autóban. Csodálatos, ha olyan autó van a kezedben, amely pontosan azt teszi, amit akarsz.

A Polo tökéletesen reagált minden kihívásra. Pontosan ilyen autóra van szükségünk a rallycrossban, amely nagyon gyorsan reagál az irányváltoztatásokra és mindennek olyan összhangban kell működnie, mint a kéznek  és a kesztyűnek. A helli hétvégén ilyen volt!

Ez egy olyan futam, amelyet mindig öröm a számomra megnyerni. Igaz, hogy Svédország az otthonom, de közel áll hozzám Norvégia is. Fantasztikus győzelem volt ez, de a legfontosabb a megszerzett maximális  30 pont.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a PSRX Volkswagen Sweden ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott. Meg van a stratégiánk, ami működik is. A végeredmény is egész rendben volt amikor elsőként és másodikként  sikerült az első kanyarból kijönnünk.

FIA World RX Championship 2018 / Round 05, Hell, Norway / 08-10 of June, 2018 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

Petter Solberg – Ez egy remek hétvége volta csalódást keltő silverstone-i után, amire nagy szükségem volt.

A döntő egy kisebb őrület volt, de legalábbis  az első kanyar az volt az biztos. Nagyon jól sikerült a rajtom, de a kanyar bejáratához érve mindenütt autók voltak és biztos voltam abban, hogy az egyiket eltalálom, vagy ütközöm. Sikerült bevennem a kanyart ütközés nélkül és a terveim szerint vezettem tovább.

A többi hétvégével ellentétben a hazai pályán nagyszükségem van arra, hogy a dobogón végezzek. Jobb lett volna Johannal egy-kettőben zárni, de a harmadik helyem egy erős eredmény a csapat számára és remek érzés látni, hogy a PSRX Volkswagen Sweden egyre világosabban az élen áll.

Van egy olyan dolog, amelyről ismételten beszélni szeretnénk. Nagy köszönet minden rajongónak! Hihetetlen, hogy mennyien voltak, talán ilyen sokat még nem is voltak.. Ha lenne időm, mindegyiknek köszönetet mondanék a szurkolásért, de azt hiszem ez sokáig tartana.

 

Pernilla Solberg – PSRX Volkswagen Sweden csapatvezetője – Nehéz elképzelni egy jobb hétvégét a csapat számára. Silverstone óta hatalmas erőfeszítéseket tettünk azért, hogy megpróbáljuk továbbfejleszteni a teljesítményünket. Minden munkatársamra nagyon büszke vagyok. A munka kifizetődött, így a dupla dobogó különösen jó visszajelzés.

Johan nagyszerű volt a teljes hétvége alatt. Fantasztikus sebességgel és következetességgel versenyzett és Petter is ott volt vele, így nem véletlen mindkettőjüket a dobogón látni, ami sokat jelentett a csapat számára.

A szezonkezdet nagyon nehéz volt. Futamról, futamra egyre közelebb vannak egymáshoz. Ez a teljesítmény még több élményt biztosít a számukra.

Egyetlen pillanatra sem szeretnénk megállni. Folytatjuk a fejlesztéseket. Keményen dolgozunk a következő eredmények eléréséért.

Érdekesség a Volkswagen Polo R Supercar teljesítményéről:  A döntő hat köre során a motor annyi levegőt használt el, mint egy versenyző öt nap alatt.

Eredmények:

1 Johan Kristoffersson           3:54.906
2 Mattias Ekström                   3:55.694
3 Petter Solberg                      3:57.422
4 Kevin Hansen                        3:58.571
5 Timmy Hansen                      4:04.208
6 Andreas Bakkerud                4:06.163

A pilóták bajnokságának állása:

1 Kristoffersson             135 p
2 Loeb                             104 p
3 Solberg                        102 p
4 Bakkerud                      101 p
5 Ekström                          97p
6 Timmy Hansen                94p

A csapatok bajnokságának állása: 

1 PSRX Volkswagen Sweden 237 p
2 EKS Audi Sport 198p
= Total Peugeot Team 198  p

***

Forrás: PSRX Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ