Kazár Miklós: „Végleg visszatértem a helyes útra”

Kazár Miklós: „Végleg visszatértem a helyes útra”

MEGOSZTÁS

A Pro Racers párosa nyert három szakaszt, elvitte a power stage pontjait, és az Ózd Rallye-n elért második helyével továbbra is versenyben van az idei abszolút bajnoki címért

Kazár Miklós: „Végleg visszatértem a helyes útra”

Fantasztikusan folytatta szereplését a hazai rallye bajnokság elmúlt hétvégén rendezett versenyén Kazár Miklós: a Pro Racers pilótája navigátorával, Tóth Zsolttal az abszolút második helyén végzett – több szakaszon is a legjobb időt autózva –, és azonnal azonos hullámhosszon volt a vadonatúj Skoda Fabia R5-össel. Kazárék arra a legbüszkébbek, hogy képesek felvenni a versenyt a feltörekvő ifjúsággal, és két versennyel a vége előtt harcban vannak az összetett elsőségért, ami Kazár számára pályafutása ötödik, míg Tóth Zsoltnak az első abszolút bajnoki címet jelentené.

Már eddig is úgy tűnt, hogy sikerült hegymenetbe kapcsolnia a 2018-as Magyar Rallye Bajnokság eddigi futamain Kazár Miklósnak és navigátorának, Tóth Zsoltnak, ám amit a Veszprém Rallye óta produkálnak, arra egyszerűen elfogynak a jelzők. A Pro Racers duója ugyanis amíg Veszprémben nyerni tudott, addig egy vadonatúj Skoda Fabia R5-össel az elmúlt hétvégén, az Ózd Rallye-n a második helyen végzett. Kazárék Veszprémhez hasonlóan most is vasárnap remekeltek, hiszen a hat szakaszból hármat megnyertek, és ami a lényeg, hogy az utolsón, a power stage-n sem találtak legyőzőre, így rengeteg plusz pontot szereztek. Kazár szavaival élve, amíg Veszprémben talán pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta murván, addig most bebizonyította, hogy az aszfalton is nagyon gyors. Ezzel a második hellyel és a megszerzett rengeteg ponttal – mindössze két egységgel gyűjtöttek kevesebbet, mint a győztesek – abszolútban feljöttek a harmadik helyre, és ha ezt a teljesítményüket át tudják menteni a hátralévő két versenyre, akkor harcban lehetnek a bajnoki címért is.

„Elképesztő érzés, nagyon örülök, hogy ilyen sikeresen szerepeltünk. Abszolút bevált az új autónk, ráadásul azonnal megtaláltam a Fabia optimális beállítását, így mindkét nap nagyon jól mentünk. Azt sajnálom, hogy egy apró hiba miatt a vasárnapi első szakaszt nem tudtuk megnyerni, de az utána történtek kárpótoltak mindenért. Úgy érzem, életem legjobb döntéseit hoztam idén, hiszen Zsolttal hibátlan az összhang, míg a csapat tökéletes munkát végez, azaz a helyemre kerültem. Ez a háttér a teljesítményemen is meglátszik, amit már mások is észrevettek. Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor a versenytársaid odajönnek, és közlik, végre visszatértem a pár évvel ezelőtti önmagamhoz, visszataláltam a helyes útra. Készen állok a szezon hajrájára, elképesztően motivál, hogy ott lehetek ismét a bajnoki címért küzdők között” – jelentette ki Kazár Miklós.

Tóth Zsolt nemcsak a versenyen nyújtott teljesítményüknek örült, hanem annak is, hogy abszolút állják a sarat a fiatalabb korosztállyal.

„A feltörekvő ifjú tehetségek közül pár akkor született, amikor elkezdtem versenyezni. Fantasztikusan fejlődnek évről évre, éppen ezért nagyon jó érzés, hogy mi képesek vagyunk velük felvenni a versenyt. Az autó és a csapat egész hétvégén remekül teljesített, míg Miki a legszebb napjaira emlékeztetően vezetett. Külön megköszöntem neki, hogy a kedvenc szakaszomat, a Zagyvaróna-Cered szakaszt mindkét irányba megnyerte” – állította a navigátor, aki annyit hozzátett, az utolsó, másfeles szorzójú nyíregyházi versenyen dől majd el a bajnoki cím.

A Pro Racers párosa abban reménykedik, hogy az ő javukra.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ