Kazár Miklós: “A rallye ettől rallye!”

Kazár Miklós: “A rallye ettől rallye!”

MEGOSZTÁS
24. Taxi4 Veszprém Rallye
  • A Pro Racers duója nagyon élvezte  a különböző nehézségeket a hétvégi Veszprém Rallye-n, és végre egy eredményes bajnoki futamot hagyhattak maguk mögött

Kazár Miklós: „A rallye ettől rallye!”

Készült a remélt nagy visszatérésre Kazár Miklós a hétvégi Veszprém Rallye-n, és az idei esztendő rengeteg megpróbáltatása után végre elégedetten zárhatott egy versenyt. A Pro Racers pilótája elárulta, ezt az ötödik helyet – amivel a legjobb Ford-versenyző lett – nagyon megbecsülik, és külön kiemelte, jobb egyben elképesztő munkát végzett navigátora, Ferencz Ramón, aki sok olyan szakaszon átsegítette őt, amikor 150 kilométer/órás sebességnél semmit sem látott.

 

24. Taxi4 Veszprém Rallye

Ha eddig nem is a terveknek megfelelően sikerült a 2017-es Magyar Rallye Bajnokság Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón számára, azért a múlt hétvégi Veszprém Rallye-n megmutatták, igenis a legjobbak között kell velük számolni. Az egyik kedvenc pályáján a Pro Racers duója a kvalifikációs szakaszt kivéve szinte hibátlanul versenyzett, és a végén az abszolút ötödikként zárták a viadalt, miközben ők lettek a legjobb Ford-csapat.

Persze nem véletlen a javuló teljesítmény, hiszen a bajnoki hétvége előtt murvás talajon tesztelték a Ford Fiesta R5-öst, aminek a teljesítménye lassan javul. Noha voltak most is gondjaik – például voltak olyan erdei szakaszok, ahol 150-es tempónál semmit sem látott a pilóta –, ám Kazár Miklós elmondása szerint navigátora, Ferencz Ramón most bebizonyította, igencsak érti a szakmáját.
„Annyi dolog történt már velünk az idei szezonban, hogy ezt az abszolút ötödik helyet nagyon megbecsüljük, és elégedettek vagyunk az elért eredményünkkel. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy ez a fajta kvalifikációs rendszer nem szerencsés, alapvetően befolyásolhatja a versenyt. Veszprémben a lezúduló eső tönkretette az első szakaszt, lehet, jobb lett volna, ha késleltetett rajtot rendelnek el, ám ezen így utólag már nem tudunk változtatni. A felszáradó pályán viszont fokozatosan javult az autó és a mi teljesítményünk is, ugyanakkor több helyen semmit nem láttam százötvenes tempó mellett, kizárólag Ramónra hagyatkoztam, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott jobb egyben.

Az utolsó szakaszt kifejezetten élveztük, ráadásul mi lettünk a legjobb Ford-csapat. Jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk a többi versenyzővel. Egy biztos, egy percig sem unatkoztunk a pályán, mindig történt valami, amire azonnal reagálnunk kellett. De hát ettől rallye a rallye” – jelentette ki Kazár Miklós.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ